Portugal reageert: 'Nederland zou zich moeten schamen'

16 april 2023, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In Portugal zijn de druiven zuur na de ontknoping van de coëfficiëntenstrijd met Nederland. Sinds donderdagavond is Nederland verzekerd van twee directe Champions League-tickets in het seizoen 2024/25. Dat nieuws is ook opgepikt door kranten als Record en A Bola. Hun lezers laten via sociale media weten hoe ze tegen de strijd aankijken.

"Dit zullen we nooit meer herstellen, zolang er niets verandert aan de puntentelling", voorspelt een voetbalvolger op de Facebook-pagina van A Bola. "Benfica, FC Porto en Sporting Portugal zullen nooit in de Conference League spelen en SC Braga zal dat alleen doen als ze een verschrikkelijke groepsfase draaien in de Europa League, zoals dit jaar, maar dat gebeurt niet vaak. De Nederlanders zullen misschien niet goed presteren in de Champions League, maar het zou me niet verbazen als ze voortdurend afdalen naar de Europa League en Conference League, waar ze ver kunnen komen."

In Portugal wordt met de beschuldigende vinger gewezen naar de clubs buiten de top vier, die bestaat uit Benfica, FC Porto, SC Braga en Sporting Portugal. "De vijfde en zesde clubs zijn het probleem. Clubs als Boavista en Vitória SC zouden moeten opstaan. Waar zijn ze?!" Een lezer van de krant Record is het daarmee eens. "Het probleem ligt niet bij de grote drie. Het probleem is dat andere clubs, behalve Braga, nul punten pakken. Daar maakt Nederland het verschil, want in de Champions League schakelde Benfica vorig seizoen zowel PSV als Ajax uit."

Volgens een volger van A Bola ligt de schuld niet alleen bij Portugese clubs. "De UEFA treft ook enige blaam, door beide competities dezelfde score te geven. De Champions League zou altijd waardevoller moeten zijn dan de Europa League." Record heeft ook een artikel gewijd aan de video van de Eredivisie, met Khalid Boulahrouz in de hoofdrol. Die video zorgt voor enkele sneren in de reacties onder het artikel. 

"Een land met een grotere bevolking en vijf keer ons BNP zou zich moeten schamen dat het zo lang achter ons stond", klinkt het bijvoorbeeld. Of: "Terwijl wij overwinningen op de Nederlanders vieren op het veld, vieren zij dat ze ons gepasseerd zijn op de UEFA-ranglijst. Zover ik me kan herinneren hebben we drie of vier keer gespeeld tegen hun nationale ploeg en wonnen we iedere wedstrijd. Dat is wat ertoe doet voor mij."

Bij sommigen leeft de hoop dat de situatie snel zal kantelen. "Wanneer Feyenoord, AZ en PSV in de Champions League gaan spelen, gaan we ze snel weer passeren. Dit is maar voor een of twee seizoenen zo."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tikkietrug
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel die Portugezen hebben gelijk,Nederlands voetbal stelt niks voor

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg Mark Rutte, je mag best eens trots zijn op. je land!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nederlands voetbal stelt inderdaad niet veel voor. Ben ik het volkomen mee eens. Af en toe mogen sommige clubs een beetje meedoen met de Europese top maar er zit weinig blijvends in. In andere Europese clubs wordt ook veel meer geld gepompt.

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gevoelig onderwerp voor ze zo te zien

Ruudje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beter voetballen he !

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die hele opzet van de Europese toernooien is een wassen neus. Als je in de grote competities derde of vierde wordt dan speel je Champions League, een beetje vreemd nietwaar. Vroeger had je de Europacup 1 voor de landskampioenen, Europacup 2 voor bekerwinnaars en 3 voor de ploegen die net geen kampioen waren geworden wat veel eerlijker was. Ze hebben de opzet veranderd vanwege het grote geld en de corruptie die daardoor is gekomen, van eerlijkheid is totaal geen sprake meer.

De kikker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als we nou eens zorgen dat Psv, Ajax en Feyenoord naar the conference league gaan elk jaar, krijgen we binnenkort misschien 4 tickets voor de Champions League 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg al jaren dat die lijst en de europese toernooien een grote poppenkast is ,dat het alleen maar om geld gaat . Dat ons club voetbal niet zoveel voorstelt op sommige momenten na . Valt me heel erg op dat dit alleen maar benoemd wordt als het in amsterdam niet loopt .

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja logisch toch! Ajax is de meest constante deelnemers, komt meestal het verst en heeft 1 van de beste opleidingen wereldwijd. De Nederlandse clubs zijn te wisselvallig en afhankelijk van goede scouting, samenkomst van gouden generaties en wie er aan de touwtjes trekt bij de clubs. Maar ik weet nog goed dat Nederland jaar in jaar uit op plek 6 stond na de big 5

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zei ook momenten (zoals ajax een paar jaar geleden ). De laatste momenten zijn voor Feyenoord nu. Vorig jaar finale nu kwartfinale . Beste jeugd ?. Zo geweldig is het niet de laatste tijd . En bij ajax rekenen ze ook mensen als f de jong mee. Spelers die ergens anders hun meeste jeugdjaren hebben doorgebracht . Kopen dus ook veel jeugd dus ja . Maar goed over een x aantal jaren als de cl nog meer gaat veranderen vallen wij als eredivisie clubs gewoon af

Aliceinwonderlnd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk wel raar dat alle competities hetzelfde aantal punten opleveren. Champions League zou wel dubbel mogen tellen. Maar goed voor NL... Portugese huilbabies...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen