Van Persie en Engelse analisten reageren vanuit AFAS Stadion op rellen na AZ - West Ham

19 mei 2023, 07:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Robin van Persie veroordeelt de gebeurtenissen na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United. De voormalig topspits was als analist van BT Sport aanwezig in het AFAS Stadion en zag het misgaan toen AZ-hooligans door een hek braken en supporters van West Ham aanvielen, onder wie familieleden van de West Ham-spelers.

West Ham-spelers meldden zich bij de vechtpartijen. Tomas Soucek was volledig buiten zinnen na de aanval en deelde rake klappen uit aan AZ-fans, meldt De Telegraaf. Ook Jarrod Bowen, Declan Rice en Saïd Benrahma mengden zich in de gevechten. Dat begrijpt Van Persie wel. "De West Ham-spelers en -families mogen blij zijn en mogen het vieren. Dit had niet mogen gebeuren. Het is heel jammer. Winnen en verliezen hoort erbij, dit mag niet gebeuren."

Artikel gaat verder onder video

Mede-analist Joe Cole spreekt schande van de gebeurtenissen. "Het is absurd, krankzinnig. Volwassen mannen, AZ-supporters, vallen het gedeelte aan waar de West Ham-supporters zitten. De spelers probeerden zich erin te mengen om de boel te sussen. De UEFA moet hiernaar kijken. Voetbal moet voor iedereen zijn. De spelers maakten zich natuurlijk zorgen om hun families. Pathetisch. Onderzoek wie dit zijn en deel ze levenslange stadionverboden uit, dit is onacceptabel."

Carlton Cole, net als Joe Cole een voormalig speler van West Ham, schrok eveneens van het wangedrag. "Hier was geen enkele aanleiding toe. West Ham heeft zijn taak uitgevoerd en is op geen enkele manier respectloos geweest richting AZ. Natuurlijk ben je blij na zo'n late 0-1, dat kun je niet verhullen. Dit zijn dezelfde gasten die vannacht vuurwerk afstaken bij het hotel van de West Ham-spelers, met bivakmutsen en capuchons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen