FC Twente had contact met supporter die is geslagen door Berghuis: 'Provocerend, niet racistisch'

1 juni 2023, 11:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De supporter die afgelopen zondag na de ontmoeting tussen FC Twente en Ajax is geslagen door Steven Berghuis heeft bekend iets te hebben geroepen naar de aanvaller van de Amsterdammers. “Dat was volgens hem provocerend, maar niet racistisch”, schrijft Leon ten Voorde van Tubantia.

Ajax had op de laatste speeldag van de Eredivisie nog een kleine kans om tweede te worden en een teleurstellend seizoen zodoende toch nog een beetje van kleur te voorzien. Dan had de ploeg van trainer John Heitinga moeten winnen van FC Twente en PSV moeten verliezen bij AZ. Ajax liep echter tegen een kansloze 3-1 nederlaag aan, terwijl PSV met 2-1 won en dus een ticket voor de voorronde van de Champions League bemachtigde.

Artikel gaat verder onder video

Berghuis kon als invaller niet voorkomen dat het seizoen van Ajax als een nachtkaars uitging. De aanvallend, die ook op het middenveld uit de voeten kan, werd na afloop onderwerp van gesprek nadat er op sociale media beelden opdoken waarop te zien was dat hij buiten het stadion uithaalde naar een omstander. Een anonieme getuige verklaarde tegenover Tubantia dat de omstander Brian Brobbey racistisch had bejegend en Berghuis het voor zijn teamgenoot opnam. Ajax, Berghuis zelf en diens management repten echter met geen woord over racisme. Brobbey plaatste later op de avond wel een foto samen met Berghuis en een hartje

FC Twente-volger Ten Voorde meldt dat FC Twente contact heeft gehad met de persoon die na afloop van het treffen met Ajax is geslagen door Berghuis. “De provocerende supporter ontkent dat dat iets met dit voorval te maken heeft”, klinkt het. FC Twente laat in een reactie weten te betreuren wat er is gebeurd. “Dit betreft zowel het roepen van de tekst als de reactie van Berghuis.” De nummer vijf van de Eredivisie, die donderdagavond de eerste play-offwedstrijd tegen sc Heerenveen speelt, wil in de reactie niets kwijt over een eventuele straf voor de eigen supporter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nietgefactcheckt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al was het niet racistisch was de klap waarschijnlijk meer dan verdiend. En dat geneuzel over een voorbeeld zijn voor kinderen... Nou dit is gewoon een prima voorbeeld. Als jij week in week uit wordt uitgescholden en de ergste verwensingen naar je hoofd krijgt dan sla je iemand gewoon op z'n bek. Dat vind ik een prima voorbeeld. Leer kinderen maar dat je niet alles hoeft te pikken. Het is echt niet dat Berghuis die kerel een mep geeft omdat hij zei "Je speelde een slechte wedstrijd meneer Berghuis".

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen