Kamp-Heitinga haalt genadeloos uit: 'Schofterig, Mislintat helpt Heitinga naar de klote'

5 juni 2023, 22:18
Foto: © ProShots

Rob Jansen vindt dat zijn cliënt John Heitinga 'schofterig' is behandeld door Ajax-directeur Sven Mislintat. In een interview met De Telegraaf stelt Jansen dat Heitinga 'naar de klote wordt geholpen' door de nieuwe technisch directeur. Volgens Jansen had Heitinga eigenlijk nooit een kans om aan te blijven als trainer: zelfs een landstitel had hem volgens de zaakwaarnemer niet kunnen redden.

Jansen stelt dat Mislintat sinds 11 april rondloopt op De Toekomst en slechts driemaal een training van Heitinga bezocht. Hij zou nooit hebben gevraagd naar de visie van Heitinga en nooit een voor- of nabespreking hebben bezocht. Donderdag volgde wel een gesprek tussen de twee en kreeg Heitinga de boodschap dat hij mocht 'opdonderen', zo schetst Jansen. "Mislintat had het over een respectvol en professioneel onderhoud. Maar ik weet wel beter. Het was heel vervelend."

Artikel gaat verder onder video

Jansen bevestigt dat in het contract van Heitinga staat dat hij de komende twee seizoenen minimaal assistent bij het eerste zou worden. Die voorwaarde 'lapt Mislintat aan zijn laars': de directeur zou niet van plan zijn om Heitinga assistent te maken. Jansen vindt dat de Duitser zijn cliënt 'heeft laten bungelen', ondanks dat Heitinga meerdere keren bij de directie vroeg om duidelijkheid. 

"En dan zegt-ie met droge ogen dat Ajax Heitinga gaat helpen. Ja, naar de klote", foetert Jansen. "Welke vervangende functie gaan ze hem aanbieden? Algemeen directeur of hoofd opleidingen? Daar is hij niet geschikt voor en die ambitie heeft hij helemaal niet. Door één man, die wordt gesteund door chief sports officer Maurits Hendriks, loopt John volkomen onnodig een enorme carrièrebeschadiging op. John lag zogenaamd op pole position. Laat me niet lachen."

Meer over:

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Hij wil de baas spelen en een Ajax man in hart en nieren en bouwend aan zijn trainers carriere , naar de klote helpen, Ajax moet hem voor eens en altijd een lesje leren, blijf af en respect het Ajax DNA in onze club, wil je dat niet, dan is daar het gat van de ' Achterdeur ' wat denkt die langharige tekkel nu wel !!!!🗣

1
Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Is het niet zo dat hij bij Stuttgart en Borussia Dortmund is weggepest.of eruit geschopt, bij liverpool eieren voor zijn geld koos ??? Er moet voor deze functie's een proeftijd van drie maanden worden ingesteld.

1
1
Freakes
Link gekopieerd!
avatar

Achossie toch. Wat naar allemaal. Nieuw bewind, nieuwe richting. Die had je kunnen zien aankomen Rob. En een slecht nieuwsgesprek is niet gelijk schofterig en ‘je kan oprotten’. Beetje stemmingmakerij omdat je het niet eens bent met de beslissing. Noem 1 iemand die Heitinga geschikt vindt om dit Ajax er bovenop te helpen? En dan mag je jezelf en Johnny niet noemen

1
CC1960
Link gekopieerd!
avatar

precies, ben het helemaal met je eens. De supporters moeten zich niet zo laten beïnvloedden door de media en alles zeikerds. Ajacied of niet, Heitinga is het gewoon niet en zal het ook niet worden.

Lekker bezig
Link gekopieerd!
avatar

Dit is één kant van het verhaal, totaal niet objectief. Feit is dat Heintinga nooit de trainer van het 1e elftal moest worden. Nog veel te licht voor het grote werk en dat was ook te zien aan het voetbal. Nul inspiratie en verandering tov de voorgaande maanden. Aub een ervaren trainer, ongeacht zijn nationaliteit. Dat vasthouden aan een Nederlandse trainer is ook zo'n enorme bullshit.

HansKuypers22
Link gekopieerd!
avatar

Zo is,dat en dat gemiep van dat kinderlijke oudwijf ben ik ook wel een beetje zat. Dacht hij dat ze bij Ajax zo naïef zijn dat Mislintat het gesprek in nauw overleg gevoerd heeft met de juristen binnen Ajax?

1
gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Jou reactie is gewoon dom . Vraag me echt af of je wel echt je eigen club kent . Een ervaren tuurlijk ,maar wel het best voor ajax een nederlander. Een nederlander omdat die weten waar ajax voorstaat. Wat de fans willen zien . Of als het een buitenlander moet zijn ,wel een die dat ook nastreeft . Die noor speelt heel anders . En die duitser bepaald de selectie zonder de trainer zei hij al . Dus ja een grote bullshit wordt het

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
avatar

Kijk..ik weet het natuurlijk niet..maar ik ben van oorsprong meer een Helmond-Sport supporter (gelukkig verliezen we elke week en blijft alles lekker rustig in Helmond), maar ik wil toch wel even zeggen dat mensen zoals Sven Mislintat en Toon Gerbrands clubs helemaal strippen van hun ziel. Vaak vinden die mensen zichzelf heel erg belangrijk..Dat echte club-fans zoiets pikken snap ik helemaal niks van..Nee..die staan de spelersbus op te wachten als deze spelers (uitgezocht door die zogenaamde belangrijke mensen !) weer eens slecht spelen. Anyway..maar wat weet ik er nou van.. Een Duitser bij Ajax..kom op jongens..WTF ??!! Als ik dan terug denk aan die finale in 1974 (ja ja..ik ben al 60) zou de helft van dat elftal je voor gek hebben verklaard als ze hadden geweten dat er in 2023 een Duitser de baas zou worden van Ajax..Loop jij maar met die mensen mee in die witte jassen ! Wat een Armoede zeg...

Allback
Link gekopieerd!
avatar

"slechts driemaal een training van Heitinga bezocht. Hij zou nooit hebben gevraagd naar de visie van Heitinga en nooit een voor- of nabespreking hebben bezocht" Dat is ook helemaal niet nodig. Je kan gewoon naar het resultaat kijken onder Heitinga en het vertoonde spel, dat was gewoon helemaal niets. Heeft niets te maken met het beschadigen van iemand of het Ajax DNA, dat is gewoon ingrijpen omdat dat nodig is om Ajax weer beter te laten presteren.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Dit is nog maar het begin . Van boven naar beneden zit alles fout daar . Vd sar had /heeft tenminste nog ajax bloed . Al die zakenmannetjes die daar rondlopen . Een td die het nergens goed gedaan heeft ,en straks waarschijnlijk een noor als coach . Veel sterkte ermee. Kijk een td wil altijd zijn eigen coach dus dat is te begrijpen . Maar een noor kom op zeg . Gedoomd om te mislukken zeker in 020,waar ze denken het voetbal te hebben uitgevonden .

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Het is maar 1 kant van het verhaal. Heitinga is ergens in gestapt waar die nog lang niet klaar voor is. Iets waarbij die zelf vanaf het begin had moeten zeggen “na dit seizoen sta ik gewoon weer bij Jong”. Maar hij dacht er zelf ook al klaar voor te zijn, net als Ruud en Kuijt. En de zaakwaarnemers in deze hebben ook alleen hun zal gevuld.

Heitinga is een echte Ajacied maar (nog) geen trainer voor het hoogste niveau. Enige zelfreflectie zou op zijn plaats zijn. Geef de nieuwe TD wel een kans met een nieuwe trainer, misschien is dat ook wel eens goed dan blind staren op Nederlander, Ajax verleden enz.

KingCrimson
Link gekopieerd!
avatar

Altijd fijn, die natrappende figuren. Heitinga heeft het met de toestand van Ajax op het moment van zijn begin als trainer best goed gedaan, maar hij heeft duidelijk niet alle vereiste kwaliteit in huis. Daar kunnen mensen moeilijk mee omgaan zo blijkt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen