AZ zwaait ook Kerkez uit: 38 miljoen euro in twee dagen voor Alkmaarders

20 juli 2023, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Milos Kerkez verlaat AZ voor AFC Bournemouth. De linksback maakt voor een bedrag van ongeveer achttien miljoen euro de overstap naar de Premier League. Kerkez beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak en speelde 52 wedstrijden.

Kerkez kwam in januari 2022 over van AC Milan. De Hongaars international speelde het eerste halfjaar zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong AZ, maar nadat hij in de play-offs voor Europees voetbal tegen sc Heerenveen zijn basisdebuut maakte, was hij niet meer weg te denken uit de opstelling. In totaal kwam Kerkez tot 57 optredens in de Alkmaarse hoofdmacht. Daarbij was hij vijf keer trefzeker en gaf hij acht assists.

Artikel gaat verder onder video

"Ik vind het heel erg jammer dat ik deze mooie club ga verlaten", vertelt Kerkez in zijn afscheidsinterview op de website van AZ. "Helemaal omdat mijn carrière hier begon te groeien. Eerst tijdens de wedstrijden van Jong AZ en daarna met het eerste. Ik heb mijzelf hier kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Iedereen heeft me hier echt geaccepteerd. Mijn tijd hier is onvergetelijk. Ik wil de fans en alle medewerkers bedanken. AZ en de fans zitten voor altijd in mijn hart."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zwaait na Tijjani Reijnders en Sam Beukema weer een sterkhouder uit. Woensdag vertrok Reijnders voor 20 tot 22 miljoen euro naar AC Milan, waardoor AZ in twee dagen tijd minstens 38 miljoen euro kan bijschrijven. "Milos heeft zich in korte tijd ontzettend goed ontwikkeld. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe snel hij zulke grote stappen heeft gemaakt. Net als bij Tijjani, was dit seizoen het jaar van zijn doorbraak. Zijn tomeloze energie en drive waren prettig om in de groep te hebben. Na zo'n ontwikkeling was het voor ons geen verrassing dat meerdere clubs geïnteresseerd waren. We blijven Milos volgen in zijn carrière en wensen hem veel succes in Engeland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het geeft AZ zo de meeste financiële slagkracht van alle clubs in Nederland. Erg knap. Alleen zullen de echte grote spelers niet staan te springen om naar AZ te komen.

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo meeste financiële slagkracht? Feyenoord, Ajax en PSV hebben meer te besteden en krijgen ook meer geld binnen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het PSV wat Gakpo moest verkopen om de begroting rond te krijgen? Ajax wat eerst moet verkopen om wat te kunnen kopen? Feyenoord haalt dit jaar wat meer geld op mede door de Champions League, maar loopt al jaren de dubbeltjes om te draaien. Die kunnen ook niet zomaar alle inkomsten weer uitgeven. AZ heeft het onderaan de streep beter voor elkaar dan de andere clubs.

LvdL
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan wetende dat ze nog een heel sterke lichting in de jeugd hebben zitten die stilaan klaar zijn voor hun doorbraak in het eerste. Ik ben geen AZ-fan maar over hun beleid ben ik wel te spreken. Ik zie ze dan ook binnen dit en 3 jaar nog eens een titel pakken. Door de malaise bij Ajax en PSV zal AZ de lachende derde zijn (en Feyenoord natuurlijk maar wij hebben afgelopen seizoen al geprofiteerd van de wanorde bij de 2 andere clubs)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen