Opnieuw stevige kritiek op Ajax: 'Buitengewoon vreemd en zorgwekkend'

25 juli 2023, 09:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De interesse van Ajax in de Armeniër Eduard Spertsyan van het Russische FK Krasnodar komt de club op stevige kritiek te staan van de Vereniging van Effectenbezitters. Econoom David Tomic gaat bij BNR Nieuwsradio in op de mogelijkheid dat de Amsterdammers zakendoen met een club uit het door de oorlog in Oekraïne zwaar bekritiseerde Rusland.

De VEB spreekt zich als belangenbehartiger van aandeelhouders in het algemeen uit over de gang van zaken bij het beursgenoteerde Ajax. Econoom Tomic noemt de interesse in Spertsyan tegenover de radiozender 'buitengewoon vreemd en toch ook wel zorgwekkend.' Hij betwijfelt zelfs of Ajax binnen de huidige sancties die zijn opgelegd aan Russische bedrijven wel zaken zou mogen doen met FK Krasnodar. Tomic meent dat Nederlandse bedrijven, inclusief voetbalclubs, zich 'verre moeten houden van transacties met Russische bedrijven', zo schrijft BNR op de eigen website. "Het lijkt ons als VEB heel, heel onwenselijk dat je nu als westers bedrijf met een Russische voetbalclub zaken gaat doen", wordt de econoom geciteerd.

Artikel gaat verder onder video

Eerder sprak ook Ajax-clubwatcher Mike Verweij zich uit over de mogelijke transfer van Spertsyan naar de Johan Cruijff Arena. "Ik weet dat je het kan uitleggen als het ‘bevrijden’ van een speler uit de Russische competitie. Maar Premier League-clubs hebben bijvoorbeeld ook al gezegd dat er geen zaken worden gedaan met Rusland, terwijl je ook enkele Italiaanse clubs dat standpunt ziet innemen", sprak Verweij maandag in de podcast Kick Off van zijn werkgever De Telegraaf.

Ethische redenen
Afgelopen weekend maakte het Italiaanse Sassuolo een principiële afweging. De Italiaanse middenmoter had verdediger Rogério voor een bedrag van acht miljoen euro kunnen verkopen aan Spartak Moskou maar zag daar vanwege de oorlog in Oekraïne uiteindelijk vanaf. "Om ethische redenen wilden we geen zakendoen met een Russische club", legde CEO Giovanni Carnevai uit tegenover La Gazzetto Dello Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bertus070
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Who the f... is David Tomic?? Waar bemoeit deze persoon zich mee?? Als Ajax een geschikte speler vind in Rusland, dan moeten ze die toch gewoon kunnen kopen/huren zonder bemoeienis van dat zogenaamde bnr nieuwsprogramma !!! 🤔

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die effectenhandelaren interesseren me geen reet en die moeten zich nergens mee bemoeien, al helemaal niet met voetbal. Oprotten die nazi aanhangers.

Ajax Amsterdam
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel verstandige taal van Tomic. De voetballerij denkt buiten de gewone maatschappij te kunnen opereren maar dat is natuurlijk niet zo. Dit is een verschrikkelijke oorlog in Europa. Ajax moet zich verre houden van zakendoen met Rusland

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hou toch eens op Als een andere club een speler haalt uit Rusland Hoor je het niet

HouNouTochEensOp
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stond niet iedereen op de banken voor Szymanski afgelopen seizoen, die ze overigens ook wilden overnemen van Dynamo Moskou? Het is een Armeense speler die je natuurlijk hoogstpersoonlijk moet straffen voor het feit dat hij in Rusland zijn werk doet. Idioterie ten top.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen