PSV kan snelle terugkeer Sávio vergeten: Braziliaan trekt naar Spanje en wordt teamgenoot van Daley Blind

11 juli 2023, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV moet een terugkeer van Sávio uit het hoofd zetten. De Braziliaan droeg in het afgelopen seizoen al op huurbasis het shirt van PSV en de club hoopte hem ook deze zomer naar Eindhoven te kunnen halen. De vleugelspeler trekt echter naar Girona. De nummer tien van het afgelopen seizoen in Spanje valt net als Troyes onder de City Group. Sávio wordt dus teamgenoot van Daley Blind.

Er was wat werk voor nodig, maar Sávio maakte vorig jaar op huurbasis de overstap van Troyes naar PSV. De Fransen hadden de Braziliaanse aanvaller dezelfde zomer nog voor 6,5 miljoen euro overgenomen van Atlético-MG. Sávio stond te boek als groot talent en Eindhoven maakte zich dan ook warm voor een partij Braziliaanse samba. Dat viel echter tegen. Sávio kwam in het voorbije seizoen slechts acht keer in actie voor PSV. Hij scoorde niet, maar leverde wel twee assists. Voor Jong PSV was hij in negen wedstrijden goed voor twee treffers en twee assists.

Artikel gaat verder onder video

De Eindhovenaren namen anderhalve week geleden nog afscheid van Sávio, wiens huurcontract was afgelopen. Maar op de achtergrond werd er gewerkt aan een snelle terugkeer van de Braziliaan, die naar verluidt ook in de belangstelling stond van Braga en AS Roma. “Sávio heeft wel aangegeven heel graag terug te willen naar Eindhoven. Dat kan een belangrijk wapen in de strijd zijn, waarbij de voorwaarden nog inzet van gesprek zijn”, schreef het Eindhovens Dagblad maandagavond nog. PSV hoopte Sávio andermaal te kunnen huren, maar nu wel mét optie tot koop. “PSV moet bij huur een huursom betalen en daarnaast gelden voor de optie tot koop forse bedragen”, meldde het ED op basis van buitenlandse bronnen in de omgeving van de voetballer.

Maar de Braziliaan komt dus helemaal niet naar PSV. Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher bij het ED, was Girona ‘al te ver’ met City Group over de komst van de aanvaller. Elfrink schrijft nogmaals dat Sávio openstond voor een terugkeer naar Eindhoven, maar dat PSV ‘geen deal meer heeft kunnen sluiten’. De rappe vleugelspeler wordt zodoende teamgenoot van Blind. De voormalig Ajacied tekende na zijn vertrek bij Bayern München vorige week een tweejarig contract bij Girona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen