Gesprekken over Van de Beek hebben ook gevolgen voor andere topspeler

3 augustus 2023, 21:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De onderhandelingen tussen Manchester United en Real Sociedad over Donny van de Beek kunnen gevolgen hebben voor Fiorentina-ster Sofyan Amrabat. Volgens journalist Fabrizio Romano is het vertrek van Van de Beek een 'cruciale stap' voordat Amrabat gehaald kan worden.

Real Sociedad legde vorige week al contact met het kamp-Van de Beek en meldde zich deze week formeel bij Manchester United. De Premier League-club staat open voor een vertrek van Van de Beek. Maar als een transfer van de grond komt, zo schreef Romano dinsdag al, dan gebeurt dat 'op de voorwaarden van Manchester United'. Met andere woorden: de club hoeft niet per se over te gaan tot verkoop en heeft de touwtjes in handen. Van de Beek heeft een contract tot de zomer van 2025, met een optie voor een extra seizoen.

Artikel gaat verder onder video

De onderhandelingen tussen beide clubs zijn nog gaande en worden in de komende dagen vervolgd. Van de Beek toonde zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nadrukkelijk aan trainer Erik ten Hag. Hij maakte een fraai doelpunt tegen Olympique Lyonnais, beleefde een goede invalbeurt tegen Real Madrid en gaf twee assists tegen Borussia Dortmund. Hij zal ongetwijfeld nog willen doorbreken bij Manchester United, maar het is de vraag of hij na de voorbereiding nog steeds perspectief op speeltijd heeft.

Amrabat wordt ondertussen ook in verband gebracht met het Saudische Al-Ahli. Die club haalde eerder deze zomer al Riyad Mahrez, Édouard Mendy en Roberto Firmino binnen. Volgens transferexpert Alfredo Pedulla was de overgang van Amrabat naar United al zo goed als rond, meldde hij eerder deze week. Volgens hem werden de alleen de laatste plooien nog gladgestreken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen