'Tuchel hakt knoop door over transfer Gravenberch, clubleiding Bayern heeft andere mening'

22 augustus 2023, 14:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bayern München-trainer Thomas Tuchel heeft volgens The Athletic besloten dat middenvelder Ryan Gravenberch (21) deze zomer mag vertrekken. De Nederlandse middenvelder kwam in zijn eerste seizoen bij Der Rekordmeister maar mondjesmaat aan spelen toe en lijkt ook deze jaargang weer genoegen te moeten nemen met een bijrol. De clubleiding van Bayern zou echter nog weleens voor een transfer kunnen gaan liggen.

Gravenberch zélf staat volgens het Britse medium in ieder geval open voor een vertrek uit München. De speler bleef afgelopen weekend nog negentig minuten op de bank tijdens de 4-0 competitiezege op Werder Bremen. "Terwijl veel van zijn teamgenoten zijn prestaties op de training loven en officials van de club vinden dat de oud-Ajacied meer speeltijd verdient, heeft Tuchel aangegeven dat hij goedkeuring zou verlenen aan een transfer", schrijft The Athletic.

Artikel gaat verder onder video

Bovendien lijkt ook duidelijk waaróm Tuchel zou willen meewerken aan een vertrek van Gravenberch: "De trainer zou de inkomsten willen gebruiken om een verdedigende middenvelder naar de club te halen." Daarover zou hij dan wel met het clubbestuur in conclaaf moeten: "Bayern gelooft niet dat er een acute noodzaak is om zo'n speler te halen nadat Konrad Laimer deze zomer transfervrij overkwam van RB Leipzig."

Datzelfde bestuur zou bovendien ook voor een vertrek van Gravenberch - die belangstelling zou genieten van zowel Manchester United als Liverpool - kunnen gaan liggen. "Er is nog geen definitieve beslissing genomen maar de club neigt ernaar om Gravenberch te houden in de hoop dat Tuchel hem voor de transferwindow in januari in het elftal kan integreren, dan kan de situatie opnieuw worden bekeken", zo weet The Athletic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RUBBERE ROBBIE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vanwege de honger naar meer geld heeft deze voetballer een jaar op de bank gezeten een verloren jaar dus, had Ryan nog gewoon een jaar bij Ajax gebleven had hij een mooi jaar kunnen maken maar nee geld geld geld

Hans Schrijnder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb je Tuchel zien coachen? Psychopaat 1e klas met zijn wegwerpgebaren. Heeft slechtere resultaten dan zijn voorganger die is weggestuurd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen