Twijfels over huidige kwaliteiten Forbs: 'Sprong naar heel seizoen basis is net iets te groot'

25 augustus 2023, 13:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Mohammed Kudus gaat vertrekken bij Ajax, waardoor directeur voetbalzaken Sven Mislintat de selectie van de Amsterdammers opnieuw moet versterken. Ajax-watcher Reon Boeringa verwacht dat het dan ook direct om een kandidaat-basisspeler moet gaan, omdat de stap voor nieuwkomer Carlos Forbs groot is.

In een video van Voetbal International blikt Boeringa vooruit op de drukke laatste transferweek die Ajax te wachten staat. Er zal een opvolger voor Kudus moeten gevonden: "Die lijstjes liggen klaar en ze hebben natuurlijk Forbs al binnengehaald. Alleen ik denk dat de sprong van Jong Manchester City naar een heel seizoen bij Ajax in de basis nog net wat te groot is om te maken", zegt Boeringa.

Artikel gaat verder onder video

Daarom verwacht hij ook dat Sven Mislintat een 'kandidaat-basisspeler' naar Amsterdam gaat halen als opvolger van Kudus. Het is echter nog wel de vraag om welke positie dit gaat, want Ajax zou ervoor kunnen kiezen om een rechtsbuiten óf een aanvallende middenvelder te halen.

Boeringa geeft aan dat dit ook te maken zal hebben met op welke positie Steijn de 31-jarige Steven Berghuis wil gaan gebruiken. Hij kwam donderdagavond tegen Ludogortez uit als aanvallende middenvelder, maar als Steijn hem als een rechtsbuiten ziet, zou het goed kunnen dat Ajax kiest om een nieuwe nummer tien te halen als opvolger van Kudus. Thiago Almada wordt voor die positie aan Ajax gelinkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt Forbs nu na die minuten speeltijd niet al de maat nemen. Hij is snel en is niet egoïstisch. Forbs gaat voor reuring in de defensie van de tegenstanders van Ajax zorgen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Owjawel hoor. Dat red de gemiddelde journalist tegenwoordig. Die vergeten dat ook Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong wat aanlooptijd nodig hadden en misschien waren die jongens op die leeftijd iets verder. Als het een beetje gaat lopen bij ajax dan kan deze jongen echt wel gaan renderen. Hij speelde niet voor jan l.l bij Jong City

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen