Ajax moet veelbesproken aankoop van Sven Mislintat minstens zes weken missen

27 september 2023, 11:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax

Ajax-trainer Maurice Steijn kan de komende weken geen beroep doen op Sivert Mannsverk. De middenvelder streek op de valreep van de zomerse transferwindow neer in Amsterdam en maakte ruim een week later tegen FC Twente zijn debuut, maar zakte in Enschede flink door het ijs. Mannsverk kwam daarna niet meer in actie en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Ajax meldt zojuist dat een hielblessure hem minstens zes weken aan de kant houdt.

Ajax haalde in de afgelopen transferwindow middenvelders Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic naar Amsterdam, maar wilde zich in de laatste week ook nog versterken met een verdedigende middenvelder. De hoofdstedelingen hadden afscheid genomen van Edson Álvarez en zochten nog naar een vervanger van de Mexicaan. Ze kwamen in hun zoektocht uit bij Mannsverk. De middenvelder staat in zijn thuisland Noorwegen te boek als groot talent en kostte Ajax zes miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

Het huwelijk tussen Ajax en Mannsverk is nog geen succes. De Noor meldde zich na zijn transfer naar Ajax meteen bij de Onder-21 van zijn land. Steijn gooide hem desondanks in de eerste wedstrijd na de interlandperiode direct voor de leeuwen. Dat had hij achteraf gezien beter niet kunnen doen, want Mannsverk maakte in de uitwedstrijd tegen FC Twente een heel zwakke indruk. Steijn had na 45 minuten genoeg gezien en liet Mannsverk na de rust niet meer terugkeren binnen de lijnen. De keuzeheer hield de Noor vervolgens aan de kant tegen Olympique Marseille én Feyenoord.

De Telegraaf meldde woensdagmorgen al dat Mannsverk zou ontbreken in de selectie voor het restant van de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord. De middenvelder wordt vervangen door Mika Godts.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel besproken.?Deze speler heeft amper tijd gehad zich te latenzien. De analisten en journalisten zijn elke dag aan het woord en zeiken iedere dag ook al wordt niet gespeeld wordt wel een artikel bedacht om iets te hebben om te zeiken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen