Einde verhaal voor Hansi Flick bij Duitsland: dit is de topfavoriet om hem op te volgen

10 september 2023, 16:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hansi Flick is ontslagen als bondscoach van Duitsland, zo maakt de Duitse voetbalbond zondagmiddag via de officiële kanalen bekend. Julian Nagelsmann is volgens BILD de topfavoriet om Flick op te volgen.

Flick volgde in 2021 Joachim Löw op als bondscoach van Duitsland. Met de oud-trainer van Bayern München aan het roer plaatsten de Duitsers zich eenvoudig voor het WK in Qatar, waar de groepsfase na een nederlaag tegen Japan (1-2), een gelijkspel tegen Spanje (2-2) en zege tegen Costa Rica (4-2) al het eindstation was.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks het teleurstellend verlopen WK, behield Flick het vertrouwen van de Duitse voetbalbond. Dat vertrouwen heeft hij de afgelopen maanden niet kunnen terugbetalen. Duitsland won geen van de laatste vijf oefenwedstrijden (vier nederlagen, één gelijkspel). Vrijdagavond werd thuis tegen Japen een pijnlijke 1-4 nederlaag geleden.

Komende dinsdag tegen Frankrijk zullen Rudi Völler, Hannes Wolf en Sandro Wagner de honneurs waarnemen bij Duitsland. Voor de lange termijn gaan de Duitsers op zoek naar een andere trainer. Nagelsmann, die sinds zijn ontslag bij Bayern München in maart zonder werkgever zit, zou de belangrijkste kandidaat zijn om Flick op te volgen. De naam van Louis van Gaal gaat ook rond in de Duitse media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat Koning Louis bondscoach wordt maar Duitsland zal wel voor een duitser kiezen. En terecht, een buitenlander als bondscoach is een zwaktebod.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gaal zou toch mooi Nagelsmann's assistent kunnen zijn , of zou hij dat niet willen ??😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen