Erik ten Hag heeft eindelijk weer eens goed nieuws voor Donny van de Beek

13 september 2023, 17:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Manchester United heeft de 25-koppige spelerslijst bekendgemaakt die de club heeft ingediend voor de Premier League. Trainer Erik ten Hag heeft daarop deze keer wél een plaatsje ingeruimd voor Donny van de Beek, die niet werd ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League.

De situatie van Van de Beek in Manchester lijkt echter nog altijd behoorlijk uitzichtloos. De 26-jarige geboren Nijkerkervener maakte dit seizoen nog geen minuten in de vier officiële duels die United tot op heden speelde. De oud-Ajacied ondervindt op het middenveld bijzonder veel concurrentie; voor zijn positie heeft Ten Hag onder meer Bruno Fernandes, Christian Eriksen en Scott McTominay beschikbaar. Ook de komst van Sofyan Amrabat en Mason Mount, die afgelopen zomer overkwamen van respectievelijk Fiorentina en Chelsea, deden zijn kansen op speeltijd geen goed.

Artikel gaat verder onder video

In de 25-koppige selectie die Ten Hag moest indienen voor de Engelse competitie is dus wél plek voor Van de Beek. Daarnaast komen daarop ook zes van de zeven zomeraankopen voor. Buiten Amrabat en Mount zijn dat keepers André Onana en Altay Bayindir en verdedigers Jonny Evans en Sergio Reguilón. De zevende aanwinst, Rasmus Hojlund, staat echter niet op de lijst: alleen spelers boven de 21 moeten worden ingeschreven, de Deen is pas 20. Daarnaast zijn ook de in opspraak geraakte Antony en Jadon Sancho 'gewoon' van de partij.

Vertrek?
Hoewel de inschrijving voor de competitie een meevaller is voor Van de Beek, kan nog niet worden uitgesloten dat hij komende week alsnog vertrekt bij Manchester United. Naar verluidt zijn de Turkse topclubs Galatasaray en Fenerbahçe nog altijd geïnteresseerd. Zij zullen echter wel haast moeten maken: in Turkije sluit de markt aanstaande vrijdag (15 september).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen