Fabrizio Romano onthult hoe Ajax toch nog wat kan verdienen aan Inter-transfer Davy Klaassen

2 september 2023, 17:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Fabrizio Romano heeft een dag na de afronding van de transfer van Davy Klaassen van Ajax naar Internazionale meer details over de deal naar buiten gebracht. De Italiaanse journalist en transfergoeroe weet hoe de Amsterdammers in de toekomst nog wat kunnen verdienen aan de dertigjarige middenvelder, voor wie Inter geen transfersom hoefde te betalen.

Op Deadline Day rondde Klaassen zijn overstap af naar de verliezend finalist van de Champions League-finale van afgelopen jaar. Zijn zicht op een basisplaats bij Ajax bleek de eerste weken van dit seizoen behoorlijk vertroebeld; Inter was op zijn beurt nog op zoek naar een multifunctionele middenvelder. Ajax toonde zich grootmoedig richting de speler en besloot hem transfervrij te laten gaan.

Artikel gaat verder onder video

In de toekomst kan Klaassen de Nederlandse recordkampioen echter nog wel wat gaan opleveren. Mocht Inter hem in de toekomst verkopen, dan vloeit twintig procent van de transfersom door naar Amsterdam, zo meldt Romano zaterdagmiddag op X (voorheen Twitter).

Contract
Klaassen zette vrijdag zijn handtekening onder een eenjarig contract bij Inter. De club heeft daarbij een optie om zijn verbintenis met een tweede seizoen te verlengen. Romano meldt zaterdag dat Inter daarbij de vrije hand heeft; er zou geen clausule zijn opgenomen waarbij de contractverlenging automatisch wordt getriggerd als Klaassen een bepaald aantal wedstrijden gespeeld heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen