Zaakwaarnemer onthult nieuws over toekomst Bergkamp en een uitgebleven Ajax-belletje

6 september 2023, 11:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Rob Jansen is ervan overtuigd dat Dennis Bergkamp binnenkort zijn rentree maakt in de voetballerij. Het is de afgelopen jaren behoorlijk stil geweest rond de voormalig Oranje-international, die sinds zijn vertrek bij Ajax in 2017 alleen kort werkzaam is geweest bij Almere City.

In Almere verzorgde Bergkamp in 2019 enkele maanden de veldtrainingen van het beloftenteam. Sindsdien heeft de oud-aanvaller geen trainersfunctie meer vervuld. Dat betekent volgens Jansen niet dat de 54-jarige Bergkamp de voetbalwereld vaarwel heeft gezegd. "Dennis is thuis nu, in Blaricum. Ik zie hem veel en spreek hem veel. Het gaat heel goed met hem. Dat Dennis gaat terugkeren in de voetballerij, daar ben ik van overtuigd", zegt Jansen, de zaakwaarnemer van Bergkamp, in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Artikel gaat verder onder video

In welk land Bergkamp terugkeert in de voetballerij, is nog niet bekend. "Ik denk niet in Nederland. Ik denk eerder dat het richting Engeland is. Maar hij komt wel terug", benadrukt Jansen, die het waarschijnlijk acht dat Bergkamp aan de slag gaat in de jeugdopleiding van een club. "Ik denk niet dat hij de ambitie heeft om hoofdtrainer te worden. Iets in het opleidingsgedeelte, misschien bij zijn oude liefde Arsenal, zou niet heel raar zijn. Hij komt wel terug, daar ben ik van overtuigd."


Niet benaderd door Ajax

Bergkamp is volgens Jansen niet benaderd voor een rol binnen Ajax. "Niet alleen ik, ook meerdere mensen binnen Ajax hebben gezegd: waarom haal je niet mensen als Marco van Basten, Frank Rijkaard of Dennis Bergkamp voor de Raad van Commissarissen? Dan heb je het Ajax-bloed terug. Van Basten en Rijkaard wilden niet, terwijl Bergkamp nooit is gevraagd. Er zijn grote namen genoeg, Rijkaard was de allerbeste keuze geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat ze Bergkamp niet gevraagd hebben omdat ze vinden dat hij er niet geschikt voor is. Zoals al vaker gezien, een goede voetballer maakt nog geen goede trainer of bestuurder. Van Rijkaard begrijp ik het wel dat hij niet wil. Die man wil in de luwte leven en dat is zijn goed recht. Van Basten is volgens mij ook geen bestuurder, hoewel mijn gedachte wel was dat hij het eigenlijk eens zou moeten doen, want hij heeft wel continu commentaar op de club. Dan kan hij zich eens van zijn positieve kant laten zien in plaats van makkelijk scoren en afzeiken.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien dat Bergkamp dat zelf ook niet wil.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen