Zaakwaarnemer onthult nieuws over toekomst Bergkamp en een uitgebleven Ajax-belletje

6 september 2023, 11:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Rob Jansen is ervan overtuigd dat Dennis Bergkamp binnenkort zijn rentree maakt in de voetballerij. Het is de afgelopen jaren behoorlijk stil geweest rond de voormalig Oranje-international, die sinds zijn vertrek bij Ajax in 2017 alleen kort werkzaam is geweest bij Almere City.

In Almere verzorgde Bergkamp in 2019 enkele maanden de veldtrainingen van het beloftenteam. Sindsdien heeft de oud-aanvaller geen trainersfunctie meer vervuld. Dat betekent volgens Jansen niet dat de 54-jarige Bergkamp de voetbalwereld vaarwel heeft gezegd. "Dennis is thuis nu, in Blaricum. Ik zie hem veel en spreek hem veel. Het gaat heel goed met hem. Dat Dennis gaat terugkeren in de voetballerij, daar ben ik van overtuigd", zegt Jansen, de zaakwaarnemer van Bergkamp, in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Artikel gaat verder onder video

In welk land Bergkamp terugkeert in de voetballerij, is nog niet bekend. "Ik denk niet in Nederland. Ik denk eerder dat het richting Engeland is. Maar hij komt wel terug", benadrukt Jansen, die het waarschijnlijk acht dat Bergkamp aan de slag gaat in de jeugdopleiding van een club. "Ik denk niet dat hij de ambitie heeft om hoofdtrainer te worden. Iets in het opleidingsgedeelte, misschien bij zijn oude liefde Arsenal, zou niet heel raar zijn. Hij komt wel terug, daar ben ik van overtuigd."


Niet benaderd door Ajax

Bergkamp is volgens Jansen niet benaderd voor een rol binnen Ajax. "Niet alleen ik, ook meerdere mensen binnen Ajax hebben gezegd: waarom haal je niet mensen als Marco van Basten, Frank Rijkaard of Dennis Bergkamp voor de Raad van Commissarissen? Dan heb je het Ajax-bloed terug. Van Basten en Rijkaard wilden niet, terwijl Bergkamp nooit is gevraagd. Er zijn grote namen genoeg, Rijkaard was de allerbeste keuze geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien dat Bergkamp dat zelf ook niet wil.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen