Bondscoach van België gaat overstag: Mark van Bommel krijgt dan toch zijn zin

9 oktober 2023, 15:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Arthur Vermeeren mag zich dan tóch melden bij de Belgische nationale ploeg. De middenvelder was in het afgelopen seizoen één van de grote uitblinkers bij Antwerp FC en maakte ook in de voorbije weken een uitstekende indruk, maar ontving vorige week desondanks géén uitnodiging voor de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco is echter overstag gegaan en doet alsnog een beroep op Vermeeren.

De 18-jarige middenvelder is een belangrijke schakel in het Antwerp FC van Mark van Bommel. De Nederlander loodste de club tijdens zijn eerste seizoen in België meteen naar de landstitel én nationale beker. Bovendien verzekerde Antwerp FC zich eind augustus van een startbewijs voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Antwerpenaren werden tijdens de loting voor de groepsfase gekoppeld aan onder meer FC Barcelona, naar verluidt één van de clubs die de ontwikkeling van Vermeeren met veel interesse op de voet volgt. Ook Borussia Dortmund en Manchester United zouden hem op de korrel hebben.

Artikel gaat verder onder video

Maar de goede prestaties van Vermeeren bij Antwerp FC waren in eerste instantie niet genoeg voor een uitverkiezing voor de nationale ploeg. Bondscoach Tedesco vertelde afgelopen vrijdag dat hij een ‘ander profiel’ nodig had voor de komende interlands tegen Oostenrijk en Zweden en dat hij het voor Vermeeren ‘jammer’ zou vinden als hij twee wedstrijden op de bank zou zitten. De beslissing van Tedesco leidde tot onbegrip bij de Belgen én Van Bommel. Door blessures mag Vermeeren zich echter alsnog melden bij de Rode Duivels. Dat meldt onder meer Het Nieuwsblad maandagmiddag en is inmiddels bevestigd door Antwerp FC. Volgens Het Nieuwsblad zouden Orel Mangala, Leandro Trossard en Olivier Deman niet fit zijn voor de komende interlands. Trossard is er zeker niet bij, blijkt uit onderstaande tweet van het account van de nationale ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen