Mike Snoei heeft geen keus en zet vier 'topgasten' uit Telstar-selectie

26 oktober 2023, 19:44
Foto: © ProShots

Telstar-trainer Mike Snoei heeft vier spelers die weigeren om vrijdag in een speciaal ontworpen regenboogshirt aan te treden in het duel met TOP Oss uit zijn selectie gezet. De trainer kan echter wel begrip opbrengen voor het besluit dat Zakaria Eddahchouri, Leonardo Roca de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen hebben genomen.

"Het shirt is onderdeel van Telstar All Together, een campagne waarmee de club wil laten zien voor verbinding en inclusie te staan", legt Snoei uit tegenover de NOS. Hij spreekt in datzelfde interview tegen dat het genoemde viertal zich daar niet mee kan vereenzelvigen: "Het shirt staat er vooral voor dat iedereen welkom is en dat is echt Telstar. Het idee dat deze spelers daar niet achter staan, klopt niet. Het zijn vier topgasten."

Artikel gaat verder onder video

De vier zouden slechts 'een deel' van de boodschap die Telstar met het shirt wil verspreiden níet ondersteunen. "Tolerant zijn betekent dat wij hun keuze ook moeten respecteren", meent Snoei dan ook. Buiten het feit dat zij vrijdag geen deel uit zullen maken van de selectie, worden zij dan ook niet verder bestraft door de club: "De boodschap gaat juist om tolerantie. Als er nog meer consequenties aan zouden zitten, respecteren wij niet wat zij hebben besloten."

Snoei denkt dat Telstar, dat zich wel vaker uitspreekt vóór inclusie, de hand ook in eigen boezem moet steken: "Misschien hadden wij als club het ook beter kunnen doen en moeten we dit al aangeven wanneer we spelers aantrekken." Hij baalt vooral van de gevolgen voor de wedstrijd tegen TOP: "Het is wel jammer dat onze betere vorm onderbroken wordt door zoiets wat veel belangrijker wordt gemaakt dan het sportieve, ook al is het terecht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

We slaan heel erg door met die LHBT-steunacties. Ik vind niet dat het voetbal daar mee bezig moet houden. Ik vind het ook erg kinderachtig dat ze voor het weigeren uit de selectie zijn gezet

Exitium
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zolang Telstar morgen met het regenboogshirt wil spelen en de betreffende spelers niet, is er niet echt een andere keus natuurlijk. Dan zit je op de tribune morgenavond.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Uit de selectie gezet is een beetje overdreven van de Media (weer). Dat zij niet in dat shirt willen spelen btekent alleen dat zijn DIE wedstrijd niet kunnen worden opgesteld, want je kunt niet 4 man met een ander shirt opstellen anders voldoen ze niet aan de regels: EENHEID VAN TENUE

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen