Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip verrast op middenveld en wijst vervanger Brobbey aan

25 november 2023, 09:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

John van ’t Schip gaat ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City FC (2-2) een aantal wijzigingen doen in zijn basiself, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Omdat Brian Brobbey niet okselfris is, lijkt het erop dat Chuba Akpom vanaf de aftrap mag starten tegen Vitesse. Ook lijkt Van ’t Schip te kiezen voor een verrassing op het middenveld.

Brobbey meldde zich vorige week geblesseerd af bij het Nederlands elftal en is een vraagteken voor het duel tegen Vitesse. Van ’t Schip vertelde vrijdagavond, tijdens de persconferentie, al dat de 21-jarige spits mogelijk niet vanaf minuut één gaat starten bij Ajax. Akpom, die sinds het ontslag van Maurice Steijn is opgeleefd, lijkt de logische vervanger.

Artikel gaat verder onder video

Ook Josip Sutalo ontbreekt wellicht bij de Amsterdammers. De Kroatische verdediger, waarover deze week voldoende te doen was, is niet honderd procent fit voor het duel met de Arnhemmers. Toch verwacht AD een basisplaats voor de stopper. Sutalo wordt in het centrum bijgestaan door kersvers international Jorrel Hato. Anton Gaaei en Borna Sosa fungeren als rechts- en linksback. Op doel is er wederom plaats voor Diant Ramaj.

Op het middenveld lijkt Van ’t Schip te gaan kiezen voor Devyne Rensch. De van nature rechtsback werd tegen Almere ook gebruikt als middenvelder en kan tegen de hekkensluiter wederom in die linie gaan fungeren. Samen met Kenneth Taylor vormt Rensch het controlerend blok. Kristian Hlynsson is de meest aanvallende middenvelder. Steven Berghuis, Akpom en Steven Bergwijn moeten voor de doelpunten gaan zorgen.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Vitesse:

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa; Rensch, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Akpom, Bergwijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hopelijk gaat de opzet van Schip lukken. Het ziet op het eerste gezicht door(ge-)dacht uit.

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Deze wedstrijd moet je winnen, Vitesse stelt echt niets voor

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kijk uit voor Excelsior Doku, niet onderschatten door jullie.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Niet alleen de spelers maken steeds de zelfde fouten Ik denk dan v t schip het ook niet leert Wordt weer een afgang met ze opstellen

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lul de behanger Van t schip heeft meer spelers op de bank zitten dan steeds dat lullige spelers steeds die verzuimen Marha moet een bazisspeler zijn En jij hoef steeds ajax niet op handen te dragen Het is een matige elftal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen