Anderlecht wil toeslaan en groot talent met aflopend contract wegplukken bij Ajax

8 december 2023, 08:49
Foto: © Imago

Ajax moet oppassen dat het Stanis Idumbo-Muzambo niet kwijtraakt aan Anderlecht. De achttienjarige middenvelder hield onlangs ‘de boot af tijdens contractbesprekingen’ en wordt momenteel gevolgd door de Belgische grootmacht, zo weet transferverslaggever Sacha Tavolieri.

Idumbo-Muzambo geldt als een groot talent in de Ajax-opleiding en staat er, net als onder meer Gabriel Misehouy, goed op in het buitenland. Het contract van de middenvelder loopt af en dat zorgt voor ontwikkelingen bij geïnteresseerde clubs. Naar verluidt zou Anderlecht willen profiteren van de transfervrije status van Idumbo-Muzambo.

Artikel gaat verder onder video

De gesprekken tussen de Belg, die ondertussen 21 keer in actie kwam voor Jong Ajax, zijn voorlopig van de baan geschoven. Tavolieri constateert dat Idumbo-Muzambo slechts 41 procent van het totaal aantal minuten heeft gespeeld bij de beloftenploeg van de Amsterdammers. Opvallend is dat de middenvelder in die minuten wél al goed was voor twee doelpunten.

Anderlecht houdt de verrichtingen van de jongeling in de gaten en hoopt wellicht stiekem te profiteren. Voetbal International besteedde onlangs ook al aandacht aan de situatie van enkele Ajax-talenten. “In een eerder stadium wist Ajax wel al tot overeenstemming te komen met Silvano Vos (2027), Mika Godts (2027), Olivier Aertssen (2025) en Tristian Gooijer (2026)”, schreef het medium.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

18 jaar en geld is je drijfveer..

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Majoemba Jamloeki heeft groot gelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen