Feyenoord ontsnapt in slotminuten aan ongekende blamage tegen FC Volendam

7 december 2023, 23:01   Bijgewerkt: 8 december 2023, 08:56
Foto: © Imago

Feyenoord heeft donderdagavond maar ternauwernood een enorme stunt van FC Volendam weten te voorkomen. De laagvlieger, voor het eerst onder leiding van debuterend interim-trainer Michael Dingsdag, stond diep in blessuretijd nog met 1-1 gelijk in De Kuip, maar door late treffers van Santiago Giménez en Igor Paixão pakten de Rotterdammers alsnog de volle buit: 3-1.

Feyenoord begon nog goed aan de wedstrijd en wist al snel kansen te creëren. Santiago Giménez zag een schot geblokt worden. Niet veel later werd hij in stelling gebracht door Yankuba Minteh. De Gambiaan sprintte werkelijk alles en iedereen voorbij na een corner van FC Volendam en legde breed op Giménez. Zijn inzet werd knap gekeerd door Mio Backhaus. De doelman had even later echter geen antwoord op een schot van Quinten Timber. Via een vlotte combinatie kwam de bal voor de voeten van de middenvelder, die kracht boven souplesse verkoos. En terecht, want zijn schot vloog achter in het net.

Artikel gaat verder onder video

Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Rotterdammers, tot FC Volendam na een half uur voor het doel opdook. Lequincio Zeefuik kreeg een lange bal mee, omspeelde Gernot Trauner en wist daarna van dichtbij knap langs Justin Bijlow te mikken. Feyenoord leek toch wat aangeslagen door de treffer en kwam tot de rust niet meer tot grote kansen. Met een 1-1 tussenstand op het bord zochten beide teams de kleedkamer op.

De rust deed Feyenoord duidelijk goed en het elftal van Arne Slot startte ook de tweede helft sterk. Onder andere Luka Ivanusec en David Hancko kregen kansen op de 2-1, maar keer op keer bleek de goed spelende Backhaus een versperring voor de elf van Slot. Na de goede start van het tweede bedrijf werd het steeds lastiger voor Feyenoord om wat te creëren. Vaak was alleen Bijlow te vinden op de helft van Feyenoord. De Volendammers parkeerden de viskar en ruimte om daardoorheen te voetballen was erg schaars. Ook de aanvallende wissels van Slot brachten niet direct waar de oefenmeester op hoopte. 

Richting het einde van de wedstrijd nam de druk van Feyenoord toe. Mats Wieffer was dichtbij de voorsprong, maar zijn schot vloog over. Ook Igor Paixão probeerde Backhaus meermaals te verschalken, zonder succes. De grootste kans was voor Giménez. Hij kon een voorzet bij de tweede paal zo binnentikken, maar liet de kans onbenut. Het leek dan ook lang te gaan eindigen in een verrassend gelijkspel, maar niks bleek minder waar. Giménez maakte zijn misser van eerder goed door in de derde minuut van de blessuretijd een voorzet van Javairô Dilrosun binen te knikken en het werd zelfs nog 3-1: Backhaus ging bij mee naar voren met een vrije trap en liet zijn doel onbewaakt achter, Paixão profiteerde dankbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En dan zeggen ze wat over Ajax spelers als ze juichen na een overwinning maar in 010 kunnen ze er ook wat van of ze de champions league hebben gewonnen

Flamingo
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zeer moeizame, maar verdiende overwinning. Lastig voetballen tegen 11 verdedigers. Drie punten blijven gelukkig in Rotterdam. Snel vergeten en weer door.

Flamingo
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Vond je ‘m onverdiend dan? Meer dan 80 procent balbezit, meer dan 10 corners. Volendam heeft 1 schot op doel gehad en voor de rest was het met 11 man verdedigen en de bal weg roeien. 6 minuten vond ik ook wat veel, werd minuutje bijgetrokken ivm de goal van Feyenoord denk ik.

Flamingo
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En op basis van wat heeft Volendam iets verdient dan? Hard werken en met 11 man op eigen helft verdedigen? Dan kunnen alle clubs die onderin bungelen het wel elke wedstrijd verdienen om te winnen.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Echt een 020 reactie over dat juichen. Als je, ook als je niet best speelt tegen een ploeg die met 9 man verdedigt, toch nog wint mag je van mij blij zijn. En ja, jullie lopen deze keer helaas niet in.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

King c. Jij spoort nie helemaal of wel. De ploeg die alleen maar de bus parkeert verdiend te punten?. Zure neus.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

dit heet spelen met de tegenstander! en het was de 94ate minuut dat feyenoord won! maar blessuretijd was terecht want het waren allemaal maar aanstellers die minuten lang op de grond blijven liggen maar ja dichter je richting 020 gaat hoe aanstelleriger ze worden!! gewoon verdiende overwinning

Flamingo
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Vind het een redenatie van niks Crimson. Anti Feyenoord redenatie. Blijkbaar vindt jij dat het team dat het meest verdedigd en het hardste werkt, het snot voor de ogen loopt, moet winnen of meer verdient. Beetje anti Ajax filosofie.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dan heb je als team pure klasse om de overwinning alsnog over de streep te trekken. Knappe overwinning van Feyenoord.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hahaha precies dit. Zure neus hahahaha .

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zo is het en niet anders, lekker hoor.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Nou, nou. Het was inderfaad heel slecht, maar om daardoor direct slot-out te roepen is echt ongelooflijk. Je hebt zeker geheugenverlies. Kijk even terug naar de jaren voor Slot.

Flamingo
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dat is een crisis aanpraten. Mindere fase waar Feyenoord in zit. Kan gebeuren. Tegen PSV kan je verliezen, beste ploeg uit de eredivisie. Ik verwacht dat Feyenoord gewoon tweede wordt. Niet geheel onbelangrijk die plek voor volgend seizoen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

We zullen zien hoe het loopt. Vorig jaar zaten ze op ongeveer zelfde aantal punten en leken de ploegen boven hen onaantastbaar maar die zakten toch helemaal in. Psv lijkt dat nu ook weer maar er kan in de winter nog veel gebeuren. Ik zeg niet dat ze weer kampioen worden, maar denk dat de spanning nog wel eens terug kan komen. Ieder team heeft altijd een mindere fase, en dan hangt het ervanaf wat de concurrentie doet.

Flamingo
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Denk dat psv toch op hun slofjes kampioen wordt. Voetballen toch wel makkelijk. Feyenoord sprankelt de laatste tijd niet. Maar je hebt gelijk, kan natuurlijk veel gebeuren. Maar dit soort potjes zijn gewoon lastig met zo’n extreem ingestelde verdedigende ploeg. Kan ik ze ook geen ongelijk in geven.

FCJel
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gelukkig lukt het weer een keer om zo’n pot toch over de streep te trekken. Gelukkig viel hij nog, punten verdiend binnen. De manier waarop snel vergeten en hop naar de volgende.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat een draak van een wedstrijd er moet echt meer creatieve 1 op 1 acties randje 16 komen. Balverlies maakt niet uit randje 16 staat nog een team achter je maar dit heen en weer getik is ook niks. Ben blij met de 3 punten maar de magie was effe weg. ik zie dat de standaard Feijenoord hatertjes weer aan het janken zijn . Blijft interessant he die feijenoord artikelen vooral als we winnen.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Vooral king-jankmans. Fles azijn ingeslikt...

FCJel
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het doet je wel pijn he, KingCalimero? Je bent er maar druk mee.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Feyenoord1908 Correctie het is nog altijd King Balhaar fles ingeslikt en dan erop gaan zitten als Feijenoord wint de altijd jankt hier als we winnen .JANKEN JANKEN JANKEN

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die gozer moet je gewoon negeren .

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Net terug van de kuip 1:30 nu. Maar wat een verhalen hier weer . Feyenoord was gewoon veel beter en verdiende de overwinning . Omdat het ondanks dat het moeizaam ging na de 1-1 toch bleef vechten . Dat we blij waren en opgelucht is dan ook vrij normaal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen