Opstelling Feyenoord: Slot kiest verrassende basisdebutant tegen Volendam

7 december 2023, 19:50   Bijgewerkt: 7 december 2023, 22:15
Foto: © ProShots

Feyenoord treedt tegen FC Volendam aan zonder Calvin Stengs, die niet bij de selectie zit. Als vervanger wijst trainer Arne Slot de jonge Antoni Milambo aan, waardoor de achttienjarige middenvelder voor het eerst een basisplaats heeft.

Slot kan tegen de nummer zeventien van de Eredivisie niet beschikken over de geblesseerden Alireza Jahanbakhsh, Bart Nieuwkoop en Quilindschy Hartman. Laatstgenoemde kwam afgelopen zondag hard met het hoofd in botsing met PSV-back Jordan Teze. Waar de PSV'er de strijd direct moest staken, werd Hartman in de rust aan de kant gehouden omdat hij verklaarde delen van de wedstrijd 'kwijt' te zijn.

Artikel gaat verder onder video

Slot kiest tegen Volendam voor Marcos Lopez als vervanger van Hartman. Daarnaast heeft de jonge Antoni Milambo verrassend een basisplaats op het middenveld door de absentie van Stengs, waardoor Ramiz Zerrouki plaatsneemt op de bank. Voorin blijkt Igor Paixão opnieuw gepasseerd te zijn; Luka Ivanusec en Yankuba Minteh ondersteunen spits Santiago Giménez vanaf de vleugels.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Wieffer, Milambo, Timber; Minteh, Giménez, Ivanusec

Bij FC Volendam staat interim-trainer Michael Dingsdag voor een loodzwaar debuut op de bank. De oud-verdediger was assistent van de deze week op nonactief gestelde Duitser Matthias Kohler en neemt de laatste wedstrijden tot de winterstop het stokje over. Ten opzichte van het duel met PEC Zwolle van afgelopen zaterdag (0-5) keren Xavier Mbuyamba, Brian Plat en spits Lequincio Zeefuik terug in het elftal. Dat gaat ten koste van George Cox, Robert Mühren en Zach Booth.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur, Mbuyamba, Flint, Plat; Benaissa, Twigt, Mirani; De Haan, Zeefuik, Ould-Chikh

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jan Huisman
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Beste Arno, laat Paixao geen enkele corner of vrije trap meer nemen. Ik heb de laatste 4 wedstrijden 21 foute vrije trappen en corners geteld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen