Özcan Akyol: 'De perschef van Ajax moet hem verbieden interviews te geven, hij zegt alleen maar domme dingen'

4 december 2023, 22:40   Bijgewerkt: 7 december 2023, 19:05
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen heeft zich gestoord aan uitspraken van Steven Berghuis na de wedstrijd tussen NEC en Ajax. De aanvaller reageerde op kritiek die hij kreeg na zijn rode kaart in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. Volgens Berghuis kwam die kritiek van ‘mensen met dubbele agenda’s’, die hem niet persoonlijk kennen.

Volgens Derksen heeft Berghuis zich een ‘slachtofferrol’ aangemeten. “Maar die voetballers moet eens uitgelegd worden wat journalistiek inhoudt. Hij zegt bijvoorbeeld: ‘Die mensen kennen me niet.’ Ja, daardoor kunnen ze objectief oordelen. Als je iemand heel goed leert kennen, verdwijnt elke objectiviteit”, zegt Derksen maandagavond bij Vandaag Inside. “Het is heel goed dat mensen die recensies schrijven weinig contact hebben met voetballers. Anders heb je voor de één een zwak en voor de ander wat minder.”

Artikel gaat verder onder video

Schrijver en columnist Özcan Akyol vindt dat Berghuis te weinig empathie toonde met Joaquin Correa, die zijn tackle donderdag incasseerde. “Wat ik onbeschoft vond – en dat is nog een eufemisme – die jongen van Marseille was echt geblesseerd, en dan houd je vol dat jij het niet zo hebt beleefd. Het was volgens Berghuis niet eens geel (Berghuis zei te twijfelen aan een gele kaart, red.). Als je hem zo geblesseerd ziet, hoe kun je dan volhouden dat je geen overtreding hebt gemaakt? Dan mankeert er iets aan je hoofd.”

Volgens Akyol kan Berghuis beter niet meer voor de camera verschijnen. "Ik denk dat de perschef van Ajax even moet zeggen: 'Jongen, ga jij maar even niet naar die interviews, je zegt alleen maar domme dingen.'"

Derksen noemt Berghuis een ‘recidivist’. “Dit heeft hij twee keer per seizoen, zoiets geks. Dan slaat hij op tilt. Ik zie ook aan zijn hoofd dat hij het vreselijk vindt dat hij nu met wat mindere voetballers speelt. Hij zit soms met z’n hoofd te schudden over het niveau.” Akyol reageert: "Dit is een open vraag. Ben je dan een slecht mens?” Om daarna toe te voegen: “Het ligt nooit aan hem, het ligt altijd aan anderen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vicsal038
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Zo een als berghuis is een typisch geval van cluster B ( in dit geval narcist). Als je het niet geloofd, google maar. Just saying!

BENNINK24
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Tja wie stoord zich niet aan het gedrag van derksen !!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Niet alleen Derksen, die Gijp en Genee zijn van hetzelfde laken een kostuum. Kleine woordspeling 🤣🤣🤣💋

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen