Ajax heeft goud in handen: 'Ik vind haar zó lijken op Ryan Gravenberch'

30 januari 2024, 23:26   Bijgewerkt: 31 januari 2024, 22:43
Foto: © NOS

Niet voor het eerst maakte Lily Yohannes dinsdagavond een ijzersterke indruk in de Champions League. Het zestienjarige toptalent van de Ajax Vrouwen wordt na de 2-1 overwinning op AS Roma overladen met complimenten bij de NOS.

Yohannes viel op met haar demarrages op het middenveld en gaf de assist waaruit Ajax de 1-1 maakte. Ze veroverde de bal op de eigen helft, maakte meters op de helft van Roma en vond aan haar linkerzijde Tiny Hoekstra. Met een diagonaal schot in de rechterhoek zorgde Hoekstra voor het doelpunt. In de eerste groepswedstrijd tegen Paris Saint-Germain (2-0 zege) blonk ze ook al uit.

© NOS
Artikel gaat verder onder video

Yohannes gaf na afloop een interview aan de NOS. “Als je haar hoort praten, past de leeftijd er wel bij”, reageerde presentator Gert van ’t Hof na het interview. “Als je haar ziet voetballen, denk je: het is onmogelijk dat zij zestien is. Ik moet toch een beetje aan een zestienjarige Clarence Seedorf denken.”

“Snap ik”, antwoordde Leonne Stentler. “Ik houd er normaal niet van om te vergelijken, maar ik vind haar zó op Ryan Gravenberch lijken. Die was natuurlijk zo ongelooflijk jong toen hij al in de Champions League voetbalde. Ik zie haar op dezelfde manier volwassen op het veld staan. Dat vind ik echt knap. Toen ik zestien was… Ik weet niet eens meer wat ik deed, op m’n scootertje rijden ofzo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen