El Ghazi en Mainz komen er niet uit: club eist groot bedrag van ontslagen speler

10 januari 2024, 13:26
Foto: © ProShots

Anwar El Ghazi en het Duitse FSV Mainz 05 zijn vooralsnog niet tot een schikking gekomen over het ontslag van de voetballer. De club stuurde de oud-speler van onder meer Ajax en PSV zonder pardon de laan uit na zijn uitlatingen over de oorlog tussen Israël en Hamas en eist nu een bedrag van 500 duizend euro van El Ghazi.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van een bemiddelingszitting die woensdag diende in de Duitse stad. El Ghazi liet zijn gezicht daar zelf niet zien, maar zijn vertegenwoordigers slaagden er niet in om met de club tot overeenstemming te komen over de afwikkeling van zijn contract. Daarom treffen beide partijen elkaar op 19 juni opnieuw in de rechtszaal.

Artikel gaat verder onder video

El Ghazi vertrok afgelopen zomer transfervrij bij PSV en tekende daarop een eenjarig contract in Mainz, met een optie voor een tweede seizoen. Namens de huidige nummer zestien van de Bundesliga kwam hij niet verder dan drie invalbeurten in de Duitse competitie voor zijn contract begin november werd verscheurd. Omdat hij in augustus ook al enkele minuten meedeed bij PSV in het uitduel bij Vitesse (1-3 winst), mag hij bovendien niet tekenen bij een andere Europese club, omdat het spelers niet is toegestaan voor meer dan twee clubs per seizoen uit te komen.

Zowel El Ghazi lijdt financiële schade door de affaire. De advocaat van de speler becijfert dat hij door het ontslag 150 duizend euro per maand misloopt. De club daarentegen meent recht te hebben op een bedrag van 500 duizend euro 'voor de overtredingen die hij zou hebben begaan', schrijft De Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Tja als je politiek en topvoetbal met elkaar gaat mengen dan krijg je dit. Overigens dat Mainz 05, 16e Bundesliga, is geen hele slechte ploeg zagen wij afgelopen zaterdag in die oefenwedstrijd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Perspectief van de wedstrijd voor de gastheren was, na een week keihard trainen een vooruitgang in de ontwikkeling van de ploeg te realiseren, maar helaas de gasten waren beter wat de uitslag liet zien. De vraag nu is Bean wie is de mindere ploeg ?

Zadkine
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wie zijn iedereen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen