Huijsen heeft Mourinho razendsnel overtuigd: eerste basisplaats lonkt in bekerkaker

10 januari 2024, 10:14
Foto: © Imago

Dean Huijsen (18) lijkt af te stevenen op zijn eerste basisplaats bij AS Roma. Trainer José Mourinho zou afgelopen weekend, toen de Nederlander halverwege het 1-1 gelijkspel tegen Atalanta Bergamo binnen de lijnen kwam, dusdanig overtuigd zijn dat hij Huijsen woensdag in zijn basiself opneemt in de stadsderby tegen SS Lazio in de kwartfinale van de Coppa Italia.

Huijsen staat onder contract bij Juventus, dat hem deze winter lange tijd aan competitiegenoot Frosinone leek te gaan verhuren. Het Roma van Mourinho kaapte de zeker lijkende overeenkomst echter op het laatste moment, waarna de verdediger tegen Atalanta zijn vuurdoop beleefde in het Stadio Olimpico. Huijsen maakte in die 45 minuten een prima indruk en werd zelfs al naar voren geschoven als optie voor bondscoach Ronald Koeman.

Artikel gaat verder onder video

Football Italia schrijft woensdagochtend dat Huijsen later op de dag voor het eerst aan de aftrap zal verschijnen in het shirt van Roma. De Nederlander zou een driemansverdediging gaan vormen met Gianluca Mancini en Zaki Celik. De basisplaats van de Nederlander komt mede door de absentie van liefst vier centrale verdedigers bij Roma. Diego Llorente, Marash Kumbulla en Chris Smalling zijn allen geblesseerd, al zou eerstgenoemde wel voldoende hersteld zijn om plaats te nemen op de reservebank. Ondertussen neemt Evan N'Dicka met Ivoorkust deel aan het toernooi om de Africa Cup. Rick Karsdorp wordt in tegenstelling tot Huijsen niet in de basiself verwacht, voormalig Ajacied Rasmus Kristensen lijkt in het bekerduel de voorkeur van Mourinho te gaan krijgen.

Concurrentie
Alle positieve kritieken ten spijt, dreigt Huijsen er echter nog wel een geduchte concurrent bij te gaan krijgen. Dinsdag werd bekend dat Roma zich bij Atlético Madrid zou hebben gemeld om Caglar Söyüncü op huurbasis over te nemen. Spaanse media melden dat de club van Diego Simeone open zou staan voor een tijdelijk vertrek van de Turkse stopper, die afgelopen zomer overkwam van Leicester City maar er nog niet in is geslaagd een basisplaats af te dwingen. Roma krijgt echter concurrentie van Olympique Lyonnais, Fulham en 'een andere Engelse club', meldt journalist Rudy Galetti op X.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen