FC Groningen strijdbaar naar De Kuip: 'Hell of a job, maar niet onmogelijk'

28 februari 2024, 14:49
Foto: © Imago

FC Groningen-trainer Dick Lukkien blijft hoop houden op een daverende stunt in de halve finale van de KNVB Beker, die de club donderdag in De Kuip tegen Feyenoord gaat spelen. Hoewel hij erkent dat de thuisclub de grote favoriet is tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, acht Lukkien zijn elftal niet bij voorbaat kansloos.

In een vooruitblik op de clubsite zegt Lukkien rekening te houden met een 'storm in De Kuip', waar toch een iets andere ambiance zal hangen dan bij het gemiddelde duel in de KKD. "Ik ben heel benieuwd hoe wij daarop gaan reageren", laat de trainer optekenen.

Artikel gaat verder onder video

Lukkien heeft zijn huiswerk gedaan en benoemt de sterke punten van de regerend landskampioen: "Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen." Aan hem en zijn staf de taak om daar een succesvolle strategie tegenover te zetten: "Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen", beseft de 51-jarige oefenmeester.

Dat Feyenoord de grote favoriet is om de eindstrijd tegen NEC te bereiken, betwist Lukkien niet. Toch blijft hij hoop houden op een stunt van zijn elftal: "Maar een gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen. Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een hell of a job." Daartoe moet zijn elftal vooral geen angst hebben om te laten zien wat het in huis heeft, beseft hij: "Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen. We zullen moeten verdedigen, maar daar waar we kunnen ook aanvallen. Alle facetten van de teamfuncties moeten we vooral samen doen", aldus Lukkien.

Zie jij FC Groningen donderdag voor een stunt zorgen in De Kuip?

Laden...
294 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Weet ook niet of je het moet willen dat Groningen door gaat. Dan gaat volgende seizoen dus Groningen/NEC Europa in voor Nederland. De kans op punten voor ons land is dan, heel eerlijk, gewoon erg klein.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ze gaan geslacht worden 3-0 feyenoord Santiago 2 doelpunten. en ze gaan de bus parkeren want groningen is gewoon geen sterke tegenstander. Einde discussie

Derk62
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wat moet hij ook anders zeggen, je kan toch moeilijk roepen dat je er met 4_0 afgaat

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

klopt

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik zeg nooit van te voren dat we wel winnen. Dus nu ook niet. Ik kijk er naar uit om morgen weer in de kuip te zitten . Ik ben ook weer fit dus dat scheelt

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ik wel we gaan ze slachten volle oorlogssterkte geen blessures dus gewoon vol erop en klem zetten vanaf de eerste minuut Groningen heeft op geen enkele positie een degelijke speler. Dit moet gewoon gewonnen worden. Geen excuus.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh maar ik vind ook wel dat we moeten winnen,maar dat is wat anders Het is heel simpel als we de beker niet winnen moeten we ons echt schamen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen