De nieuwe trainer van Ajax? 'Ik reken er niet op, maar hij zou geschikt zijn'

24 maart 2024, 11:02   Bijgewerkt: 24 maart 2024, 13:26
Foto: © Imago

Ronald de Boer rekent er niet op dat zijn broer Frank de nieuwe trainer van Ajax wordt, maar acht hem wel geschikt voor de functie. Eerder deze week zei Ruud Guillit dat in Amsterdam het gerucht rondgaat dat De Boer terugkeert. Ronald heeft daar nog weinig van gehoord.

"Ik heb Frank gesproken en hij heeft daarover geen contact gehad met iemand van Ajax. Dus ik ga er niet vanuit”, zegt De Boer tegen de NOS. Toch weet hij dat zijn broer wel zou openstaan voor de baan. Mocht Frank niet terugkeren bij Ajax, dan zal dat niet aan hem liggen, is de boodschap.

Artikel gaat verder onder video

“Frank heeft altijd gezegd dat als hij nog een club in Nederland gaat trainen, dat Ajax is. Hij heeft daar eerder laten zien dat hij vier keer kampioen kan worden met een relatief matig elftal”, roept Ronald de Boer in herinnering. “Er staat ook nu niet zo'n geweldig team, dus ik denk dat hij er geschikt voor zou zijn.”

De Boer sluit – in tegenstelling tot algemeen directeur Alex Kroes – niet uit dat Ajax volgend seizoen weer meedoet om de landstitel. “Ik vind Alex geweldig overkomen, maar hier heb ik een puntje van kritiek. Want geloof me maar: Ajax gaat elk jaar voor het kampioenschap. Ook al heb je net een rotjaar gehad. Dat zal volgend seizoen niet anders zijn.”

Frank de Boer is een geschikte trainer voor Ajax

Laden...
3537 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ronald moet stoppen met reclame maken voor die vent.

Dug out
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ajax moet voor CL niveau gaan. Op bestuurlijk gebied, jeugdopleiding, scouting, trainer, spelers, alles naar (potentieel) CL niveau tillen. Ik betwijfel of landskampioen worden met zo’n sterk PSV en Feyenoord Frank wel gaat lukken. Na Ajax behaalde hij helaas geen resultaten meer. Een type coach als Bos, Ten Hag of Slot is gewenst. Moderne trainer die tactisch ook nog eens sterk is. Desnoods een buitenlandse trainer.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zou Löw geen goede trainer voor Ajax zijn

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Sarri, Moyes, Ange Postecogliou, Pochettino, Simeone, Unay, Arteta als het effe kan, maar lukt denk ik niet, ze zijn te duur.

Zadkine
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wow echt een Boerenlogica. Frank heeft altijd gezegd dat als hij nog een club in Nederland gaat trainen, dat Ajax is. Hij heeft daar eerder laten zien dat hij vier keer kampioen kan worden met een relatief matig elftal”, roept Ronald de Boer in herinnering. “Er staat ook nu niet zo'n geweldig team, dus ik denk dat hij er geschikt voor zou zijn.”

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen