Duitsland-sterkhouder scheurt spier en komt niet in actie tegen Nederland: moet Nagelsmann op beslissing terugkomen?

20 maart 2024, 18:14
Foto: © Imago

Manuel Neuer mist de oefeninterlands met Frankrijk en Nederland vanwege een spierblessure. Dat maakt de Duitse voetbalbond DFB woensdag bekend. Marc-André ter Stegen lijkt zijn vervanger te gaan worden.

De doelman van Bayern München kampt de laatste seizoenen wel vaker met blessures. Zo hield een onderbeenbreuk hem grote delen van 2022/2023 en dit seizoen aan de kant. Vorig seizoen keepte de doelman twaalf wedstrijden voor Der Rekordmeister, dit seizoen staat de teller op achttien. Het is nog onduidelijk hoe zwaar de huidige blessure van de keeper is.

Artikel gaat verder onder video

Neuer wordt 27 maart alweer 38, maar woensdag werd tevens bekend dat bondscoach Julian Nagelsmann hem al eerste doelman ziet voor het aankomende EK in eigen land. Voor de komende oefenwedstrijden wordt Duitsland er echter niet veel minder sterk op: Marc-André ter Stegen, doelman van FC Barcelona, behoort ook tot de wereldtop. De andere opties die Nagelsmann heeft zijn Oliver Baumann (Hoffenheim) en Bernd Leno (Fulham).

Duitsland speelt in de komende periode dus oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Oranje. Zaterdag speelt Die Mannschaft tegen de Fransen, terwijl Oranje dinsdag om 20:45 in Frankfurt aan de aftrap zal staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Overigens lees ik op t-online.de dat ook doelman Gregor Kobel (BVB) is afgereisd. Maar dat doet Duitsland geen pijn, wel Zwitserland.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen