Schorsing van tien maanden nog niet lang genoeg: FA dient nieuwe aanklacht in tegen topmiddenvelder

28 maart 2024, 15:47
Foto: © Imago

Sandro Tonali lijkt langer geschorst te worden vanwege gokpraktijken. De Italiaan werd in oktober voor tien maanden geschorst door de FIFA, de kans is groot dat deze schorsing verlengd zal worden.

De Italiaan werd afgelopen zomer aangetrokken door Newcastle United, maar de Magpies hebben nog weinig van hun nieuwe aankoop kunnen genieten. De verdedigende middenvelder speelde tot dusver acht Premier League-duels. Zijn laatste duel dateert van 21 oktober 2023, waarna hij geschorst werd vanwege gokken via een illegale website. Bovendien wedde hij op wedstrijden van zijn eigen werkgevers, dus AC Milan en Brescia.

Artikel gaat verder onder video

Ondertussen verdenkt de FA Tonali ervan vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op voetbalwedstrijden tussen 12 augustus en 12 oktober 2023. Het lijkt erop alsof de Italiaan pas is gestopt met gokken toen de geruchten rondom een eerste mogelijke schorsing de ronde deden. Buiten een statement van Newcastle United waarin de club meldt dat het de speler steunt in dit proces en Tonali aan het onderzoek zal meewerken, willen beide partijen niet ingaan op de situatie.

Tonali staat bekend als een groot talent. De middenvelder werd in het verleden al vaker met Andrea Pirlo vergeleken en vertrok afgelopen zomer voor een bedrag van zo'n 64 miljoen euro bij AC Milan. Hij kwam tot nog toe tot vijftien interlands voor Italië.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Koopmeiners akkoord over salaris van liefst 4,5 miljoen euro bij nieuwe club'

Teun Koopmeiners heeft een akkoord bereikt met zijn nieuwe club over een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro, zo meldt Tuttosport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen