Van Hanegem passeert Veerman in combi-elftal van PSV en Feyenoord: ‘Is dat gek?’

2 maart 2024, 14:40
Foto: © Imago

In aanloop naar De Topper tussen PSV en Feyenoord heeft Willem van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast een combinatie-elftal van beide elftallen samengesteld. De Kromme kiest voor zes spelers van de Rotterdammers en verrast onder meer op het middenveld, waar Joey Veerman geen basisplaats krijgt.

PSV kreeg dit seizoen slechts elf tegendoelpunten te verwerken in de Eredivisie, terwijl Feyenoord zeventien keer de bal uit het net moest vissen. Tóch kiest Van Hanegem voor een verdediging vol Feyenoorders. Timon Wellenreuther krijgt de voorkeur boven Walter Benítez, Lutsharel Geertruida speelt in plaats van Jordan Teze en Thomas Beelen en Dávid Hancko vormen het centrale duo ten opzichte van André Ramalho en Olivier Boscagli.

Artikel gaat verder onder video

De linksbackpositie is wel voor een PSV’er: “Op dit moment neem ik Sergiño Dest. Hij is gewoon beter”, zegt Van Hanegem, die afgelopen weken niet heeft genoten van Quilindschy Hartman. “Toen hij naar het Nederlands elftal ging, was hij echt geweldig. Maar daarna staat hij telkens met zijn snuitje naar de keeper, eerder was hij telkens onderweg”, gaat De Kromme verder.

De grootste verrassing bevindt zich op het middenveld, waar de oud-voetballer geen plek heeft voor Veerman. De PSV-middenvelder, die dit seizoen juist bejubeld wordt, moet Mats Wieffer, Jerdy Schouten en Quinten Timber voor zich dulden in de pikorde. “Is dat gek?”, vraagt Van Hanegem zich af. “Het is een aardige speler en hij heeft een goede trap, maar als middenvelder moet je ook de strijd aangaan.” Voorin kiest het Feyenoord-icoon voor drie PSV’ers: Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Hirving Lozano.

Het gecombineerde elftal van PSV en Feyenoord door Van Hanegem:

Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Dest; Schouten, Wieffer, Timber; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Wat verwacht jij van De Topper?

Laden...
1058 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen