Van der Vaart snapt theorie over Ajax totaal niet: 'Wie dat zegt, die spoort niet'

8 april 2024, 21:14
Foto: © Ziggo

Rafael van der Vaart denkt niet dat Ajax het met Arne Slot als trainer veel beter zou doen. Dat laat de oud-international weten tijdens Rondo. Hij ziet in het huidige elftal simpelweg veel spelers die niet voor de Amsterdamse formatie zouden moeten spelen.

Wanneer presentator Wytse van der Goot deelt dat veel mensen denken dat Slot Ajax gelijk stukken beter zou maken, reageert Van der Vaart stellig: “Wie dat zegt, die spoort niet.” Willem van Hanegem is het met hem eens. “Dat is wel makkelijk.” Volgens Van der Vaart zou Ajax het met Slot misschien iets beter doen.

Artikel gaat verder onder video

Marco van Basten denkt dat Van 't Schip het al beter doet dan zijn voorganger. "John heeft natuurlijk wel al een verschil gemaakt ten opzichte van Steijn. Die stond achttiende, Ajax staat nu zesde. Er zit dus wel verbetering in." Van der Vaart denkt dat Van ’t Schip na zijn aanstelling vooral heeft geprofiteerd van het eenvoudigere programma. “Toen kreeg je Volendam en een hele hoop makkelijke wedstrijden, won hij vijf keer. Toen was John opeens de beste trainer.”

Van Hanegem stelt tijdens het programma dat er wel kwaliteit in het elftal van Ajax zit. Van der Vaart reageert: “Dat betwijfel ik. Lullig voor die jongens, maar het is alsof je een slechte leerling bent en opeens gymnasium moet doen. Dat werkt gewoon niet.” Van Basten sluit zich daarbij aan met een ander voorbeeld. “Als wij met golfen bij de Dutch Open meedoen, met de grote jongens, dan kunnen we dat leuk vinden, maar gaan we niet goed presteren.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aad de Mos: 'Hij moet trainer van Ajax worden, helaas heeft hij één ding tegen zich'

Aad de Mos benoemt de ideale trainer voor Ajax. "Maar die jongen heeft één ding tegen, helaas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen