Rechter geeft Barcelona geen gelijk, contract mag niet worden ontbonden

16 april 2024, 17:20
Foto: © Imago

FC Barcelona zal de komende jaren gewoon met shirts van Nike blijven spelen. De rechter zou hebben aangegeven dat de Catalanen het contract met Nike niet zomaar op kunnen zeggen.

De handelsrechtbank van Barcelona heeft de Catalaanse topclub gewaarschuwd dat er bij het opzeggen van de sponsordeal met Nike sprake is van contractbreuk, zo meldt de Spaanse krant Sport. Dat betekent dat een nieuwe deal met een ander sportmerk of het maken van een eigen merk niet meer tot de opties behoren. Nike zal hiermee tot ten minste 2028 de tenues van Barça fabriceren.

Artikel gaat verder onder video

Joan Laporta, voorzitter van de Catalanen, kondigde eind maart aan dat het Amerikaanse sportmerk de afspraken niet zou nakomen en dat Barcelona daarom van het contract af wilde. Ook zouden ze bij Barça ontevreden zijn over bepaalde clausules, waardoor de club veel minder aan shirtverkoop overhield dan ze eigenlijk zouden wensen.

Uiteindelijk besloot de clubleiding om Nike voor de rechter te slepen, omdat ze van mening waren dat de voorwaarden in het contract verouderd waren en het bedrijf niet de moeite deed in gesprek te gaan over een beter contract. Vervolgens ging Nike wel het gesprek aan en besloot het Amerikaanse sportmerk naar de rechter te stappen om de geldigheid van het contract te verzekeren. De rechter heeft hierin de kant van Nike gekozen, waardoor het contract tot 2028 blijft staan. Volgens Sport heeft Barcelona inmiddels het licht gezien en hoopt de club nu tot een akkoord te komen voor een verlenging na 2028.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hilariteit bij Rondo om favoriet restaurant Van der Vaart: ‘Waarom lach je nou?’

Aan het einde van de uitzending van Rondo vraagt presentator Wytse van der Goot de tafelgasten naar het lekkerste restaurant waar zij ooit hebben gegeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen