Aboutaleb maakt zich grote zorgen over De Klassieker en doet oproep aan supporters

4 april 2024, 19:59   Bijgewerkt: 4 april 2024, 20:14
Foto: © Imago

Ahmed Aboutaleb maakt zich al zorgen over de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip. Komende zondag staat de altijd beladen Klassieker op het programma in de Eredivisie. Uitsupporters zijn al verboden bij de wedstrijden tussen de twee clubs, maar de burgemeester van Rotterdam kan niet zeggen of het affiche altijd met supporters afgewerkt zal worden.

Eind 2021 werd de spelersbus van Ajax bekogeld met vuurwerk, waardoor de Amsterdammers vorig jaar met een anonieme bus aankwamen. Als er weer incidenten zullen plaatsvinden op de dag van de wedstrijd, kunnen supporters op een gegeven moment geweerd worden. “Het is dan waarschijnlijk niet meer aan mij, maar als het weer misgaat zal mijn opvolger zich moeten beraden op hoe nu verder. Het kan toch niet waar zijn dat een bus zoveel emoties oproept? Het is denkbaar dat de driehoek in de toekomst een rekensom zal maken van wat dit ons allemaal kost”, legt Aboutaleb uit tegenover het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

“Ik maak me zorgen over die wedstrijd. Al sinds jaar en dag hebben we er geen uitsupporters bij, maar het wil maar niet lukken om Feyenoord - Ajax rustig te krijgen. De laatste keren vooral rond de aankomst van de spelersbus van Ajax. We hebben de laatste keer een paar honderd agenten moeten mobiliseren om de komst van die bus mogelijk te maken. Nou ben ik niet vies van een paar agenten, maar dit is te belachelijk voor woorden”, vertelt Aboutaleb, die de noodklok luidt.

Aboutaleb vraagt goed gedrag van de Feyenoorders zondag. “Ik doe een dringend beroep op supporters om zich te gedragen. We hebben die capaciteit voor allerlei andere dingen nodig. Ik kan geen agenten uit de hemel toveren. Ik hoop echt van harte dat deze wedstrijd enkel en alleen door de spelers en op het veld wordt beslecht. Hoe mooi zou het zijn als we gewoon weer met thuis- en uitpubliek alle wedstrijden kunnen spelen, en niet dat er nog verdergaande maatregelen nodig zijn? Een lege Kuip zou helemaal treurig zijn. De twaalfde man hoort bij het voetbal. Oók bij Feyenoord - Ajax”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-supporters verbijsterd door nieuws over Kroes: 'Niks blijft ons bespaard dit jaar'

De supporters van Ajax reageren verbijsterd en moedeloos op het nieuws dat algemeen directeur Alex Kroes is geschorst.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Blij dat hij weggaat, Hij heeft zijn carrière aan Job Cohen te danken. Heb baan gegund als wethouder in Amsterdam. Beide van de softe aanpak en pvda. Zo is deze man ook staatssecretaris geworden. Zonder MP en Partijleiders te vertellen dat hij had gesolliciteerd als burgemeester Rotterdam. Ook onomstreden deze aanstelling. Wat moet je met een burgemeester die (als Amsterdammer) een hekel aan Feyenoord heeft! Volgens mij ging vorig jaar de huldiging zonder problemen.

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Gewoon gedragen, dan was er geen nieuwsbericht ook en was het een goede burgemeester. Geen uitsupporters en toch een bende.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kramer zoals bekend ga ik altijd naar de kuip . Deze burgemeester heeft ook veel problemen te danken aan hoe de 3 hoek zich opsteld . De bus van ajax is al een paar jaar totaal niet belangerijk . Maar wordt belangerijk gemaakt . Men sluit de poorten aan de kant van het maasgebouw ,waar ook de bus het stadion binnen gaat. Het is daar dus druk met mensen die naar binnen willen . En niet om rotzooi te trappen . Gooi je die poorten gewoon open is er niks aan de hand. Dit was ook de reden waarom er bij de bekerwedstrijd zoveel het stadion binnen kwam. Want kort voor de wedstrijd ging het stadion open. En konden de stewards niks meer controleren ,en was er paniek . Wat er bij deze wedstrijd ook vaak gebeurd is dat er 'fans' komen die alleen dan komen. Het evenementen publiek,de dagjesmensen . Die hebben schijt aan alles ,hangen de hooligan uit voor een dag . Maar die heb je dus helaas overal . En die verkloten het voor de echte fans die altijd er zijn .

Bean
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb smoesjes. Staan al palen en netten. Feijenoord supporters niet meer toelaten in de kuip in wedstrijden tegen ajax, psv, az en twente.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bean boeiend wat jij vindt achter je tralies . Er staat verder ook niet dat alles te danken is aan de burgermeester of eel. Goed lezen joh. Verder gebeurd er van alles overal . Dus niet alleen bij feyenoord . Feyenoord is trouwens met die netten wel de club geweest die deed wat eigenlijk alle clubs hadden moeten doen . Zie bijv het vuurwerk bij fey ajax ,het stilleggen van wedstrijden door bier gooien,fan bij psv op het veld etcetc .

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik heb altijd begrepen dat je van de spelers afblijft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen