Van Basten heeft advies voor dolend Ajax: 'Hou het lekker even in de buurt man'

8 april 2024, 22:58
Foto: © Ziggo

Marco van Basten denkt dat Ajax weer terug moet naar de manier waarop het vroeger scoutte: dichtbij huis. Volgens de analist zijn er momenteel genoeg interessante spelers in de Eredivisie op te pikken, zoals AZ-spits en -topscorer Vangelis Pavlidis.

Bij Rondo wordt nog eens besproken hoe Ajax afgelopen zomer voor meer dan 100 miljoen euro spelers binnenhaalde waar weinig mensen nog van hadden gehoord. Branco van den Boomen en Julian Rijkhoff waren nog wel oude bekenden vanwege hun verleden bij de club, maar verder passeerden veel namen de revue die menig voetbalfan in Nederland niet kende.

Artikel gaat verder onder video

Van Basten denkt dat Ajax het op die manier zichzelf onnodig lastig heeft gemaakt. Spelers die al in de Eredivisie voetbalden, zijn al gewend aan de competitie, het land, het klimaat. “Probeer in Nederland nou gewoon eens de betere spelers binnen te halen. Die Pavlidis is gewoon een goede spits. Dan komen ze met Akpom. Deze jongen (Pavlidis, red.) speelt dertig kilometer van je vandaan. Dan gaan ze met vliegtuigen naar Brazilië, Amerika, weet ik veel allemaal waar. Hou het even lekker in de buurt man.”

Rafael van der Vaart zag ook spelers als Noa Lang en Sergiño Dest naar Eindhoven vertrekken, ondanks hun verleden in Amsterdam. "Zij wilden allemaal naar Ajax hoor. Als je een beetje slim bent, haal je toch dat soort spelers? Ik weet zeker dat Dest wel terug had gewild en Noa Lang ook."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot nieuws aanstaande bij Ajax: 'Drie koppen gaan op zeer korte termijn rollen'

Er gaan op korte termijn nog meer koppen rollen bij Ajax, zo voorspelt Mike Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja die Dest word echt met de week beter , spreekt de taal , v d Boomen ben ik persoonlijk niet zo gescharmeerd van , en Noah😉Lang hadden ze direct moeten halen ,of Pavladis bij Ajax wil spelen is me niet duidelijk ,maar een hele goeie hoor

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ik ben het niet vaak eens met van basten, maar hier heeft hij een punt.

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Het risico op een miskoop is kleiner en ook nog eens goedkoper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen