Natascha van Grinsven-Admiraal schaamt zich kapot: 'Club te schande gemaakt'

25 mei 2024, 23:57
Foto: © ESPN

Natascha van Grinsven-Admiraal, algemeen directeur van ADO Den Haag, verschijnt na het met 7-1 verloren play-offduel bij Excelsior met het schaamrood op de kaken voor de camera's van ESPN. De bestuurder kondigt stappen aan richting de meegereisde 'supporters' de de wedstrijd op Woudestein ontsierden.

Vlak voor rust, bij een 4-0 tussenstand in het voordeel van Excelsior, ging het behoorlijk mis in Kralingen. De overgebleven ADO-aanhang (een deel stroomde tien minuten eerder, na de 3-0, het uitvak al uit), gooide een dusdanige hoeveelheid vuurwerk op het veld dat scheidsrechter Jeroen Manschot de wedstrijd noodgedwongen stil moest leggen.

Artikel gaat verder onder video

"Tsja, wat kan ik zeggen...", begint Van Grinsven-Admiraal haar reactie voor de camera's van de betaalzender. "Ik schaam me kapot voor onze supporters, iedereen schaamt zich kapot", vervolgt de algemeen directeur. "Dit was hét moment om de club te supporten, en zij hebben de club gewoon te schande gebracht. Het is echt verschrikkelijk, ongelooflijk, ik begrijp er helemaal niets van", klinkt het radeloos.

"Wij zijn het hele jaar hard aan het werk om een heel ander ADO neer te zetten, dit is niet wie we willen zijn", gaat de bestuurder verder. "We gaan dit keihard aanpakken", belooft Van Grinsven-Admiraal dan ook. "We feliciteren Excelsior, onze excuses aan die club en alle mensen hier in het stadion."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vier Eredivisieclubs wachten zelfde soort ineenstorting als Vitesse: ‘Serieuze zorgenkindjes’

Net als Vitesse zijn er nog vier andere clubs in de Eredivisie die een ‘riskant beleid voeren’. Het zou gaan om FC Utrecht, NEC, FC Volendam en Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ze zou zich ook kunnen schamen voor het vertoonde spel van ADO en haar eigen falen als algemeen directeur. Als je club met 7-1 afgaat in de nacompetitie, lopen de meeste supporters natuurlijk gewoon het stadion uit.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik denk niet dat ze het heeft over de supporters die het stadion uitliepen maar die hooligans die het veld in brand staken. En ik heb zo het vermoeden dat Nac ook afgedroogt gaat worden door dit Excelsior. Ik vond ADO bij vlagen nog aardig spelen in de 2 wedstrijden het was alleen achterin een gaten kaas.

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dat was natuurlijk het kleine groepje dat overbleef en daarna ook het stadion moest verlaten. Maar mooi gaat ze niet de aandacht afleiden van haar eigen falen met zo'n incident. Ze kan beter zelf opstappen.

Allback
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

"Tsja, wat kan ik zeggen..." Dat is ADO Den Haag.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Allback, "Tsja, wat kan ik zeggen..." Dat is ADO Den Haag. Dat geldt dan ook voor Ajax, Groningen en al die andere clubs waar het onrustig is geweest en dan druk ik mij nog zacht uit. Denk maar aan Ajax - Feyenoord aan het begin van het afgelopen seizoen, dus niet hypocriet gaan doen.

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zulke dingen gebeuren inderdaad ook bij andere clubs zoals Ajax, Feyenoord. Het zijn echter bijna altijd dezelfde clubs dus het is niet vreemd dat dit nu weer bij ADO Den Haag is. Er zijn ook clubs waar dit gedrag nauwelijks gebeurd.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Allback, toen ruim 40 jaar geleden de eerste bom ontplofte op het veld van ADO Den Haag volgens mij tegen De Graafschap ben ik het Zuiderpark stadion uitgelopen want daar wilde ik niet bij horen. Het is toen al van kwaad tot erger gegaan vooral omdat de overheid met hun softe beleid niet (voldoende) in greep. Op een enkele club na heeft iedere club wel een stel van die idioten die zich supporters noemen maar alleen naar een wedstrijd gaan om te rellen.

gtsb
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Precies voetbalfanaat het gebeurd overal . Dus dat wijzen heeft totaal geen zin .

haike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

ik lees ook dat ze vinden dat ado een puntenstraf moet krijgen aan het begin nieuwe seizoen!! maar dat kan de knvb niet maken!! wan tdan vraag ik me af waarom kreeg ajaks dat bijvoorbeeld niet na de wedstrijd tegen feyenoord?? ik denk 1 wedstrijd achter de goal vak leeg laten is genoeg niet knvb?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen