Sterkhouder Frankrijk verlaat geblesseerd de training, EK mogelijk op de tocht

23 mei 2024, 18:24
Foto: © Imago

Mike Maignan is donderdagochtend tijdens een training van AC Milan geblesseerd geraakt aan zijn vinger, zo melden L’Equipe en Fabrizio Romano. De blessure komt op een slecht moment voor de Franse eerste doelman, omdat het EK over drie weken van start gaat. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure van de goalie is, en of hij het EK zal moeten missen.

Uit eerste tests is gebleken dat Maignan zijn vinger niet heeft gebroken, maar dat deze wel uit de kom is. De 28-jarige keeper moet nu een week lang een brace dragen, waarna er opnieuw tests zullen worden gedaan. Die onderzoeken zullen moeten aantonen of Maignan mee zal kunnen aan het EK.

Artikel gaat verder onder video

Mocht Maignan het EK moeten missen, dan is dat een flinke tegenvaller voor de Franse bondscoach Didier Deschamps. Sinds Hugo Lloris na het WK in 2022 stopte, is Maignan de eerste doelman van het Franse nationale team. De veertienvoudig international is dan ook opgenomen in de definitieve EK-selectie van Frankrijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'UEFA grijpt in: blunder in Bernabéu krijgt verstrekkende gevolgen voor scheidsrechter Marciniak'

De UEFA grijpt in na een fout van scheidsrechter Szymon Marciniak in de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Hij loopt toch niet op zijn vingers, wat een watjes nowadays .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen