PEC Zwolle shopt in de Eredivisie en contracteert transfervrije linksback

24 mei 2024, 13:46
Foto: © Imago

PEC Zwolle heeft Thierry Lutonda vast weten te leggen. De 23-jarige linksback maakt komende zomer transfervrij de overstap van RKC Waalwijk naar PEC Zwolle en tekent een contract voor twee seizoenen.

"Na vier mooie jaren in Waalwijk is het tijd voor een nieuw hoofdstuk en een stap hogerop", reageert Lutonda op de clubkanalen. "Bij PEC Zwolle heb ik een goed gevoel. Deze club heeft de ambitie om een stabiele club te worden in de Eredivisie en ik wil daar met mijn ervaring graag aan bijdragen. Ik kijk uit naar het komende seizoen, waar ik voor het eerst echt kennis ga maken met de supporters."

Artikel gaat verder onder video

Lutonda, die geboren is in de Democratische Repulbiek Congo maar de Belgische nationaliteit heeft, speelde de afgelopen vier seizoenen 81 wedstrijden voor RKC Waalwijk. De linkspoot maakte zijn debuut in het betaalde bij RSC Anderlecht.

Met Lutonda vult PEC Zwolle het gat op de linksbackpositie in. Afgelopen seizoen speelde Anselmo García Mac Nulty als linkervleugelverdediger, maar hij is van origine een centrale verdediger.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vier Eredivisieclubs wachten zelfde soort ineenstorting als Vitesse: ‘Serieuze zorgenkindjes’

Net als Vitesse zijn er nog vier andere clubs in de Eredivisie die een ‘riskant beleid voeren’. Het zou gaan om FC Utrecht, NEC, FC Volendam en Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen