Franse oud-scheidsrechter velt oordeel over afgekeurde goal: ‘Vrij duidelijke mening over de situatie’

22 juni 2024, 11:26
Foto: © Imago

Het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk had moeten tellen, zo vindt de Franse oud-scheidsrechter Stéphane Lannoy. De enige treffer van het duel werd afgekeurd nadat werd besloten dat Denzel Dumfries op moment van uithalen hinderlijk buitenspel stond.

“Ik heb een vrij duidelijke mening over de situatie”, geeft Lannoy aan in de podcast L’After Foot van RMC Sport. “Wat mij betreft, had dit doelpunt moeten tellen. Er zijn verschillende dingen te zeggen over dit soort buitenspelsituaties. Wanneer een speler zich in buitenspelpositie bevindt in de buurt van de keeper, zijn de eerste vragen die gesteld moeten worden of de speler het gezichtsveld van de doelverdediger belemmert en of hij in de baan van de bal staat.”

Artikel gaat verder onder video

“In deze situatie is dat niet geval”, gaat de voormalig arbiter verder. “Hij hindert het zicht van Mike Maignan op het schot ook niet. Hij kan ook dicht bij de doelman staan en hem verhinderen te duiken, wat in deze situatie ook niet het geval lijkt te zijn. Ik denk dat de scheidsrechter van mening is dat de nabijheid van de Nederlander bij Mike Maignan hem hinderde bij het duiken. Niet de zichtlijn, maar het duiken.”

Desondanks besloten scheidsrechter Anthony Taylor en VAR Stuart Attwell om een streep door de treffer te zetten. Dat kwam de leiding op flinke kritiek te staan van Ronald Koeman, Virgil van Dijk én de Engelse media. Ook op social media werd onvrede over de keuze van de Engelsman geuit. Bas Nijhuis is juist van mening dat de beslissing van Taylor wel de goede is.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Maakt verder niet zo veel meer uit. Oranje had beter moeten spelen. Dank jullie wel: Depay, Simons, Koeman....

Michel69
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Ja hadden met 4-0 moeten winnen tegen het nietige Frankrijk, dat in 2016 in de finale stond in 2018 wereldkampioen werd en het afgelopen WK ook in de finale stond van de afgelopen 8 keer tegen Frankrijk 7 keer verloren 1 keer gewonnen echt een schande dat ze niet de hele wedstrijd aangevallen hebben en niet gewonnen hebben met 4-0

jeweetwel
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst......

BENNINK24
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ze hadden inderdaad beter moeten spelen !!! Maar dat die idioot Bas nijhuis ff toe ligt , terecht afgekeur , zegt dus genoeg over die man , dat ie er de ballen van snapt, wanneer gaat deze man weg !!! voor altijd!!!

ringo de kroon
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Zegt ook veel over de niveau van de spelers dumfries heeft het verkloot analisten hebben ingeschat keeper had de bal niet verwacht daardooor niet kan duiken maar de var kijkt het beetje plat tegenaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen