‘Mikautadze kent nieuwe club en speelt volgend jaar in de Champions League’

11 juni 2024, 19:52
Foto: © Imago

Georges Mikautadze vervolgt zijn carrière bij AS Monaco, zo bevestigt L’Équipe. De Georgiër maakte vorig jaar de overstap van FC Metz naar Ajax, maar kwam in Amsterdam niet uit de verf. De aanvaller keerde in januari op huurbasis terug bij zijn oude club. Die lichtte de koopoptie in de huurdeal, maar door de degradatie naar Ligue 2 heeft de club besloten hem direct door te verkopen.

Maandagavond bevestigde Mikautadze al dat hij ook na de zomer zijn wedstrijden in de Franse competitie zal spelen. In de zomer van 2023 vertrok hij voor een bedrag van zestien miljoen euro van Metz naar Ajax, dat hem begin 2024 weer bij zijn oude club stalde. Die neemt hem nu weer over voor een bedrag van dertien miljoen euro. Door de degradatie van Metz wordt hij direct weer verkocht, waardoor hij volgens de krant volgend seizoen in Monaco speelt.

Artikel gaat verder onder video

De krant schrijft dat Mikautadze graag voor het EK in Duitsland een beslissing over zijn toekomst genomen wilde hebben. RC Lens, Stade Rennes en Olympique Lyon hebben allemaal contact met de spits gehad, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor een overstap naar het prinsendom. De Georgiër en AS Monaco zouden al tot een mondeling akkoord zijn gekomen.

Uiteindelijk hebben zijn ervaringen bij Ajax de doorslag gegeven om in Frankrijk te blijven. “Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de omstandigheden waren niet goed voor mij om te slagen”, zei Mikautadze in april tegen de krant. De entourage van de aanvaller denkt dat hij bij Monaco wel uit de verf zal komen: “Met Monaco zijn alle vakjes aangevinkt.” Met de nummer twee van Frankrijk, die een bedrag van zo’n twintig miljoen euro betaalt aan Metz, zal Mikautadze komend seizoen in de Champions League te bewonderen zijn.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

En hij was zo'n topper daar ?

dilima1966
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Dit had ik wel verwacht Ajax loopt weer forse geld mis Dat metz hem direct weer door verkoop met wins is toch om te lachen weer dat ajax 3 miljoen verlies en metz 7 miljoen in de zak steekt zo zullen er meer clubs in de rij staan om zo zaken te doen met ajax

Copa
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Stein heeft veel vernietigd bij Ajax, waarbij de rol van de Telegraaf olv Driessen, niet moet worden onderschat. Wellicht speelt hetgeen Hooidonk riep wel mee

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen