Hoe halen Nederlandse clubs CL in opgefriste voorrondes?

27 februari 2018, 19:46   Bijgewerkt: 27 februari 2018, 20:16

Met ingang van het nieuwe seizoen kent de Champions League nieuwe aanvangstijden, maar is ook de opzet van het kwalificatietoernooi veranderd door de UEFA. Omdat Nederland geen rechtstreeks toegangsbewijs heeft voor het hoofdtoernooi, is dat ook voor 'ons' van belang. Hoe gaat de kwalificatie eruit zien voor de Nederlandse ploegen?

In totaal voegen zich vanuit de kwalificatie zes ploegen bij de groepsfase. De kwalificatie deelt de UEFA op in twee delen: de Champions route (goed voor vier tickets) en de zogenaamde League route (goed voor twee tickets).

Champions route

De kampioen van Nederland stroomt in, in de Champions route en zal dat doen in de derde en tevens voorlaatste voorronde. Tegelijkertijd meldt ook de Griekse kampioen zich. De andere ploegen komen uit de voorgaande kwalificatierondes.

In de daaropvolgende beslissende play-offs komen de kampioenen van Zwitserland en Tsjechië erbij. De Tsjechen krijgen een rechtstreeks ticket wanneer de winnaar van de Champions League zich via de eigen competitie al heeft geplaatst voor de poulefase.

Ploegen die uitgeschakeld worden in de derde voorronde, krijgen een herkansing in de voorronde van de Europa League. Clubs in de play-offs zijn sowieso verzekerd van de groepsfase van de Europa League.

League route

De nummer twee van Nederland meldt zich in de League route, die bestaat uit drie rondes. De Nederlandse runner-up stroomt in, in de eerste voorronde, samen met de nummers twee uit Turkije, Tsjechië, Zwitserland, Griekenland en Oostenrijk. Een voorronde later komen de nummers drie uit Frankrijk en Rusland erbij, en de nummers twee uit Portugal, Oekraïne en België. Tot slot wachten de play-offs, waar twee tickets definitief worden verdeeld.

Mocht de Nederlandse club direct sneuvelen, dan wacht de derde en voorlaatste voorronde in het kwalificatietoernooi van de Europa League. Als 'we' de eerste voorronde in de League route overleven, ligt er sowieso een bewijs klaar voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Lees ook: Welke weg volgen Nederlandse clubs in nieuwe EL-kwalificatie?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen