Vitesse presenteert Wijnker als nieuw Hoofd Voetbal Academie

27 augustus 2018, 17:46

Vitesse heeft maandag aangekondigd dat Aloys Wijnker per december de nieuwe Hoofd Voetbal Academie van de club gaat worden. De 47-jarige Nederlander is momenteel werkzaam bij de Amerikaanse voetbalbond, maar strijkt in december dus neer in Arnhem. Hij tekent voor anderhalf jaar, met de optie op een extra seizoen.

De oud-voetballer was vanaf 2005 hoofd jeugdopleidingen bij AZ en stuwde de jeugdopleiding van de club in de goede richting. Sinds begin 2016 trad hij in dienst bij de Amerikaanse voetbalbond, waar hij fungeerde als hoofd docent (leading instructeur) van de Academy Directors Course en werd al snel aangesteld als de Development Academy Director. Hij gaf in die functie leiding aan de Academy's in heel het land.

Vanaf december zal hij dus weer actief zijn in zijn geboorteland. "Ik heb een boeiende tijd achter de rug in Amerika. Het is een ervaring die ik absoluut niet had willen missen", zegt hij op de website van Vitesse. "In overleg met mijn gezin was het nu weer tijd om terug te keren naar Nederland. De voetbalacademie van Vitesse staat traditioneel goed aangeschreven. De voetbalvisie en de faciliteiten zijn uitstekend. Samen met de trainers en stafleden ga ik proberen de voetbalacademie naar een volgend niveau te brengen."

Technisch directeur Marc van Hintum is dolblij met zijn komst. "Aloys is één van de beste in zijn vakgebied. Hij heeft bij AZ aantoonbare resultaten geboekt als hoofd jeugdopleiding. Hij is een verbinder, weet de voetbalvisie goed over te brengen en heeft leiderschapskwaliteiten. We zijn blij dat Aloys voor ons heeft gekozen."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen