FSV Mainz 05 verlost Feyenoord van geflopte Boëtius

27 augustus 2018, 18:43

Jean-Paul Boëtius en Feyenoord zijn niet langer aan elkaar verbonden. De muitende buitenspeler is maandag vertrokken uit Rotterdam en gaat spelen voor FSV Mainz 05. De Bundesliga-club is met de aanvaller een contract voor vier seizoenen overeengekomen. Over de hoogte van de transfersom doen de clubs geen uitspraken.

In juni 2017 keerde de buitenspeler terug bij Feyenoord, na buitenlandse avonturen bij FC Basel en RC Genk. Zijn doel was om weer in het Nederlands elftal te komen maar na een redelijke start gleed de buitenspeler ver weg. Hij speelde nog wel zes Champions League-wedstrijden, maar kon zijn belofte niet inlossen.

De verhouding tussen de speler en Feyenoord liep dit seizoen grote deuken op. In juli werd hij door trainer Giovanni van Bronckhorst een week uit de selectie gezet. De aanvaller weigerde na het oefenduel met Fenerbahçe met de invallers en spelers die niet in actie kwamen te trainen. Hij kreeg vervolgens een nieuwe kans, maar verpestte het in de eerste speelronde van de Eredivisie meteen weer. Tegen De Graafschap kreeg hij twee keer geel, waarna Feyenoord hem weer uit de selectie zette. Voor Van Bronckhorst was dat de druppel.

Vorige week gaf de trainer aan dat de deur voor de aanvaller niet helemaal gesloten was, maar dat is dus wel het geval. De 24-jarige buitenspeler heeft maandag getekend bij Mainz. Die club is met een zege op VfB Stuttgart afgelopen weekend goed begonnen aan het seizoen. "Ik had direct een goed gevoel bij deze club", zegt Boëtius. "Ik zie het zitten om me hier verder te ontwikkelen en kan niet wachten om in de Bundesliga te spelen."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen