Schwaab: "Kunt zien dat we veel vooruit willen verdedigen"

10 september 2018, 18:14

Het seizoen is natuurlijk nog jong, maar duidelijk is al wel dat PSV dit seizoen op een andere manier speelt dan vorig voetbaljaar. Trainer Mark van Bommel wil de tegenstanders bij de strot grijpen en druk vooruit geven. Verdediger Daniel Schwaab merkt dat de tactiek in Eindhoven anders is.

Bij PSV TV vertelt de Duitser over het huidige seizoen. Van hem wordt verwacht dat hij druk naar voren geeft, terwijl dat vorig seizoen iets anders was. "Iedere trainer werkt anders. Je hebt kunnen zien dat we veel vooruit willen verdedigen. Dat geldt dus ook voor de centrale verdedigers", vertelt Schwaab. "Daar moet je aan wennen, maar het gaat goed. Het is belangrijk dat je elkaar kunt vertrouwen."

Van Van Bommel heeft Schwaab de opdracht gekregen om de bal zo snel mogelijk naar de middenvelders of de aanvallers te transporteren. "Ik mag niet meer dribbelen, net een van mijn sterke punten", zegt hij met een lach. "Ik voel me daar goed bij, want het is geen geheim dat dribbelen niet mijn allergrootste kwaliteit is."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen