Fenomeen Piatek slaat weer toe tegen Vloet, De Roon onderuit

30 september 2018, 16:55

Serie A-topscorer Krzysztof Piatek heeft zondagmiddag weer toegeslagen. Een dubbelslag van de 23-jarige Pool was genoeg voor de overwinning van Genoa op Frosinone - dat wel haar eerste doelpunt van de competitie maakte. Verder liepen Hans Hateboer en Marten de Roon met Atalanta Bergamo dankzij een zeer dubieuze penalty tegen een nederlaag aan op bezoek bij SS Lazio.

De Serie A-sensatie van dit seizoen tot dusver had ook op bezoek bij nummer voorlaatst Frosinone maar een kleine veertig minuten nodig om tweemaal het net te vinden. Na ruim een half uur nam hij de bal met zijn borst aan, om vervolgens met een harde volley laag in de hoek de score te openen (0-1). Niet veel later kreeg hij de bal op een presenteerblaadje aangeboden, van opnieuw Christian Kouame. Ditmaal hoefde hij de bal alleen binnen te lopen.

Van de vijftien treffers dit seizoen van Genoa, kwamen er twaalf (!) van de Pool, die deze zomer nog een grote onbekende was. Dat leek genoeg te moeten zijn tegen Frosinone, dat nog geen goal had gemaakt dit Serie A-seizoen. Als ze dat ook zondag in eigen huis niet zouden doen, vestigden ze een nieuw record. Zo ver kwam het niet, want de penalty die ze kregen werd vlak voor de rust binnengeschoten door Camillo Ciano. Het leverde desondanks geen punten op, want ook met invaller Rai Vloet scoorde de thuisploeg niet. En dus blijft de promovendus voorlaatste, omdat Chievo punten in mindering kreeg.

{image[325564][right-half][]}SS Lazio - Atalanta Bergamo 2-0

Voor De Roon en Hateboer gaat het in de Serie A niet al te best de laatste weken. Alleen in de seizoensopener werd gewonnen, daarna al vijf keer op rij niet. Op bezoek bij in Rome had het overigens wel meer verdiend dan de 1-0 nederlaag die het kreeg, want de strafschop die de thuisploeg verdiende na een 'overtreding' op Federico Chiesa was absoluut geen penalty waard. Toch kreeg de thuisploeg het buitenkansje wel en die werd via Jordan Veretout benut (1-0). Diep in blessuretijd werd de score via Cristiano Biraghi nog verdubbeld.

Met de nieuwe nederlaag blijft Atalanta op de onderste plaatsen staan en is het al acht officiële wedstrijden zonder overwinning, want ook in de voorronde van de Europa League werden de laatste twee duels niet gewonnen. Robin Gosens bleef overigens negentig minuten op de bank. Helemaal onderaan staat overigens nog altijd Chievo, want zij gingen zondag vlak voor tijd onderuit tegen Torino (0-1) dankzij een treffer van Simone Zaza.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen