Koopmeiners niet bang om concurrentie aan te gaan met Clasie

24 juli 2019, 08:52

Door de komst van Jordy Clasie is het dringen geblazen op het middenveld van AZ. Teun Koopmeiners realiseert zich dat hij er een geduchte concurrent bij heeft. De 21-jarige jeugdinternational speelde vorig seizoen vaak als centrale verdediger, maar wil onder hoofdtrainer Arne Slot weer middenvelder zijn.

Naast Clasie en Koopmeiners kan Slot op het middenveld ook kiezen voor Guus Til, Fredrik Midtsjø, Marko Vejinovic. Daarnaast ziet de oefenmeester graag Calvin Stengs op de tien-positie, schrijft De Telegraaf. Door het vertrek van Adam Maher naar FC Utrecht kwam er in de voorbereiding een plekje op het middenveld vrij voor Koopmeiners. Het is echter nog maar de vraag met welke middenvelders Slot gaat spelen als Clasie fit genoeg is om te spelen.

"Ik heb tegen de trainer gezegd dat concurrentie gezond is, dat maakt ons als selectie alleen maar beter. Als Clasie komt, dan zorg ik dat ik beter ben op de training. Zo simpel is het", aldus Koopmeiners, die na afloop van vorig seizoen aan Slot en technisch directeur Max Huiberts duidelijk heeft gemaakt dat hij wilde terugkeren op het middenveld. "Daar hebben we een goed en eerlijk gesprek over gehad. Met als conclusie dat ik weer op het middenveld sta."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen