Wake-up call voor Aitor: "Niet dat hij zich arrogant gedroeg of zo"

2 september 2019, 08:25

In aanloop naar het duel met FC Utrecht (3-1) is FC Twente-aanvaller Aitor Cantalapiedra met beide benen op de grond gezet door trainer Gonzalo García. De 23-jarige buitenspeler was afgelopen seizoen in de Eerste Divisie van onschatbare waarde voor de Tukkers, maar vond zijn draai in de Eredivisie niet meteen. De wake-up call van García heeft een positief effect gehad op Aitor, die zondag vanaf de strafschopstip twee keer trefzeker was tegen Utrecht.

Met dertien doelpunten en acht assists had Aitor afgelopen jaargang een groot aandeel in het kampioenschap van Twente. In de eerste weken van het nieuwe seizoen had hij moeite zijn klasse te etaleren. "Niet dat hij zich arrogant gedroeg of zo, want zo'n jongen is hij niet", zegt García tegen Tubantia. "Maar er speelde iets teveel in zijn hoofd. Hij komt uit de Eerste Divisie en opeens wil iedereen iets van hem."

Nieuweling Keito Nakamura begon sterk in Enschede, maar doet het de laatste wedstrijden wat minder. "Je ziet het aan wereldtalenten als De Jong en De Ligt: als ze naar het buitenland gaan, is het altijd even wennen. Keito is 19 en is vanuit Japan in een heel andere wereld terechtgekomen. Ik geef op dit moment ook zo min mogelijk input, want dan overvoeren we hem en rent hij zichzelf voorbij. Het komt wel goed, maar we moeten hem de tijd geven", aldus García.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen