Crisis bij dolend PSV houdt aan door nieuwe dreun in Emmen

1 december 2019, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft in de uitwedstrijd tegen FC Emmen opnieuw geen goede beurt gemaakt. De ploeg van Mark van Bommel speelde in Drenthe met 1-1 gelijk, waardoor de positie van de oud-international nog meer in gevaar komt. Zijn ploeg kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Daniel Schwaab. Even later leek Glenn Bijl alweer gelijk te maken, maar hij zag zijn doelpunt door de VAR worden afgekeurd. In de tweede helft viel echter alsnog de verdiende gelijkmaker, toen Marko Kolar de bal hard binnenschoot.

Bijna hadden deze supporters al heel snel hun gelijk gekregen, toen Emmen-spits Marko Kolar na slecht verdedigen vrij kon uithalen. Lars Unnerstall stond echter goed op te letten, en voorkwam een vroege achterstand. Door deze inzet leek PSV wakker te worden, en begon de ploeg van Van Bommel meer te voetballen. Hier kreeg het van FC Emmen, dat vooral leunde op de lange bal, echter ook veel gelegenheid toe. Na enkele gevaarlijke acties voor het doel van Dennis Telgenkamp scoorde PSV via een hoekschop haar eerste doelpunt. De bal vloog over iedereen heen, ook over de mistastende Telgenkamp, waardoor het voor centrumverdediger Daniel Schwaab slechts een koud kunstje was de bal binnen te tikken.

Even daarna leek de voorsprong al weer ongedaan te zijn gemaakt, toen Glenn Bijl vanaf de middellijn de gelijkmaker binnenschoot. Na een duel met Steven Bergwijn zag hij Unnerstall te ver voor zijn doel staan, en besloot hij de Duitse goalie met een prachtige lob te verschalken. Na ingrijpen van de VAR werd zijn doelpunt echter afgekeurd. Opvallend, omdat Dennis Higler bovenop de actie van Bijl stond, en toen liet doorspelen.

De tweede helft begon rommelig van beide kanten. Er werd veel balverlies geleden, maar omdat beide ploegen ook in de omschakeling niet nauwkeurig waren, leidde dit vooralsnog niet tot grote kansen. De eerste echte kans was echter ook gelijk een doelpunt. Michal Sadílek schatte een crosspass van Chacon volledig verkeerd in, waardoor Bijl de bal kon aannemen en het leder rustig aan Marko Kolar kon geven. De Kroaat schoot de bal hard in de bovenhoek, en bracht Emmen zo volledig terug in de wedstrijd.

Daarna zag PSV de wedstrijd langzaam uit haar handen glippen. Het kreeg nog wel enkele mogelijkheden, maar zag dat de thuisploeg sterker was. Het speelde goed combinatiespel, had veel balbezit, maar kon niet profiteren van groter wordende ruimtes op de helft van PSV. Daarvoor ontbrak het bij de Emmenaren aan nauwkeurigheid in de passing. PSV toonde weinig dreiging, maar toen Malen zich namens PSV in de omschakeling liet zien, leek Bijl na natrappen aan een rode kaart te ontsnappen. Hij mocht echter blijven staan.

Daarna werd PSV weer sterker, waardoor zich een enerverende slotfase ontspon. Beide ploegen gingen voor de winst, en van Bommel bracht zelfs een extra spits (Kostas Mitroglou) voor een middenvelder. Aan beide kanten, vooral aan de kant van FC Emmen, waren grote kansen te noteren. Mitroglou leek met een kopbal zijn ploeg nog bijna de winst te bezorgen, maar hij kopt de bal binnen in buitenspelpositie. In de ultieme slotfase pakte Glenn Bijl nog zijn tweede gele kaart, nadat hij zich verkeek op de snelheid van Steven Bergwijn. Een doelpunt viel er echter niet meer. Zo pakt FC Emmen een verdiend punt, en ziet van Bommel zijn positie steeds meer in gevaar komen.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6; Glenn Bijl 7, Michael Heylen 6,5, Miguel Araujo 6,5, Lorenzo Burnet 6,5; Nikolai Laursen 6, Tom Hiariej 6,5, Michael de Leeuw 6, Michael Chacon 6,5, Sergio Peña 6,5; Marko Kolar 6 (81. Jafar Arias -).

PSV: Lars Unnerstall 6; Denzel Dumfries 5,5 , Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 5,5, Michal Sadílek 5; Pablo Rosario 5,5 (81. Konstantinos Mitroglou -), Mohamed Ihattaren 6, Ryan Thomas 6; Ritsu Doan 5 (67. Cody Gakpo 6,5), Donyell Malen 6, Steven Bergwijn 6,5.

Man of the Match: Glenn Bijl

*: spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!