Ervaren Schwaab: "Heb dit al meegemaakt en moest rust brengen"

2 december 2019 – PSV stelde zondagavond tegen FC Emmen opnieuw teleur en kwam niet verder dan een magere 1-1 bij de nummer dertien van de Eredivisie. Daniel Schwaab keerde voorafgaand aan de wedstrijd terug in de basis en moest voor rust zorgen in de ploeg van PSV. De Duitser maakte de 0-1 voor de Brabanders, maar kon een nieuwe teleurstelling niet voorkomen. "We hebben niet het vertrouwen om negentig minuten dominant te zijn", zei hij na afloop.

Ervaren Schwaab: "Heb dit al meegemaakt en moest rust brengen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV wist in de laatste zes uitwedstrijden niet meer te winnen en verloor er zelfs vier. Tegen FC Emmen speelde de ploeg van Mark van Bommel een prima eerste helft, maar viel in het tweede bedrijf weer ver terug. "Tegen Heerenveen speelden we ook twee verschillende helften. We hebben niet het vertrouwen om negentig minuten lang ons spel te spelen", sprak Schwaab tegenover FOX Sports. "Na de tegengoal breekt er iets en dat moet eruit. We moeten overtuiging hebben. Het staat dan misschien 1-1, maar dan moet je alsnog denken dat je de wedstrijd gaat winnen. We hebben het wel geprobeerd, maar we kregen maar weinig kansen", sprak hij teleurgesteld. 

Schwaab keerde na zijn reserverol tegen Heerenveen en Sporting Portugal terug in de basis en moest met zijn ervaring voor rust zorgen in het elftal. "Ik heb deze situatie al meegemaakt. Dat helpt zeker. Ik moet aanvoelen wat er per moment wordt gevraagd. Soms moet je iedereen bij de les houden, maar soms ook juist rust uitstralen. De trainer heeft mij hiervoor aangewezen."

Aankomende zaterdag ontvangt PSV Fortuna Sittard, een ploeg die in uitwedstrijden nog maar tot één puntje kwam. "Wij hebben nu een week de tijd om te herstellen en misschien is dat ook wel goed. Zaterdag willen wij laten zien dat we de lijn naar boven ingezet hebben."

Reacties

PSV

gerelateerd