De Jong beloont Sevilla met punt bij slordig Barcelona

4 oktober 2020, 22:52

Luuk de Jong heeft het debuut van Sergino Dest bij FC Barcelona voor een deel verpest. De van Ajax overgekomen verdediger viel tijdens het laatste kwart in, maar kon niet voorkomen dat de Catalanen in het eigen Camp Nou punten verspeelde tegen een sterk Sevilla. Door een goal van De Jong werd het 1-1 en daar zal Sevilla nog het meest van balen.

Met twee De Jongen, Luuk bij Sevilla en Frenkie bij Barcelona, in de basis en Ronald Koeman op de Catalaanse bank, had het duel een aardig Oranje-gehalte. De eerstgenoemde opende het bal binnen acht minuten, door na een afgeslagen corner keizelhard de 0-1 binnen te schieten. Hij is daarmee de enige speler die in iets meer dan een jaar tijd tegen zowel Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid weet te scoren.

Via Lionel Messi en een ongelukkige Jesus Navas prikte Phillipe Coutinho enkele tellen later alweer de 1-1 binnen. Het bleek te opmaat tot een boeiend schouwspel zonder heel veel kansen. Sevilla was in balbezit veel sterker en had pech toen een van richting veranderde voorzet op de lat belandde.

Debuut Dest

Omdat Jordi Alba plots geblesseerd raakte, viel Dest noodgedwongen als debutant twintig minuten voor tijd aan de linkerkant in. Hij is daarmee de eerste Amerikaan in het shirt van Barcelona. Met een fraaie dribbel liet hij Messi bijna scoren, maar de Argentijn stuitte van afstand op keeper Bono. Het was aanzet tot een sterke slotfase van de thuisploeg, waarin Frenkie de Jong van dichtbij net naast tikte. Trincao kreeg in de blessuretijd de grootste kans, maar wederom was Bono op de post.

Door het gelijkspel staan beide ploegen met zeven uit drie op een gedeeld vijfde plaats. De vier ploegen boven hen hebben een of meerdere duels meer gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen