Schmidt hoopte op de 0-4 en tevreden over Götze

18 oktober 2020, 21:35   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 21:40

PSV-trainer Roger Schmidt is tevreden na de 0-3 overwinning van de Eindhovenaren op bezoek bij PEC Zwolle zondagmiddag. Hoewel de oefenmeester vond dat zijn ploeg het eerder had moeten beslissen in Overijssel, is hij content met de zege. "Als we de 0-4 hadden gemaakt, was het helemaal klaar geweest en hadden we ons nog meer energie kunnen besparen."

Dat zei de Duitse coach tegenover het Eindhovens Dagblad met ongetwijfeld ook het duel met Granada in de Europa League in het achterhoofd. Door het nog voor de wedstrijd wegvallen van Jordan Teze en Eran Zahavi vanwege een positieve coronatest moest Schmidt enigszins improviseren. "Een moeilijke situatie, maar we proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan", zei de Duitse trainer, die blij was Timo Baumgartl te kunnen inzetten, ondanks dat de Duitser een strafschop veroorzaakte.

Tegenover FOX Sports werd hij ook gevraagd naar het optreden van Mario Götze, die zijn eerste speelminuten al snel bekroonde met een doelpunt. "Het was een goede start voor hem. Het was goed dat hij scoorde in zijn eerste wedstrijd voor PSV en dat hij een goal maakte na drie maanden zonder speelminuten. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen", aldus Schmidt, die overall content was met Götze. "Ook zonder bal speelde hij erg goed."

Lees ookGötze blij met speelminuten en goal: "Het was een beetje geluk"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen